Уелнес във Вегис на брега на езерото Люцерн

1042
Palace Chenot в Швейцария беше представен по време на четвъртото издание на форума SHARE Sofia.

Давиде Макуло (Davide Macullo Architects) живее и работи в Лугано, Швейцария. Учи изкуство, архитектура и интериорен дизайн. В продължение на 20 години той проектира в ателието на Марио Бота, като отговаря за над 200 международни проекта по целия свят. Отваря собствено ателие през 2000 година, като търси диалог между спецификата на проекта и универсалността на контекста. А един от последните му проекти е хотел Health and Wellness Palace Chenot във Weggis в Швейцария, който предлага стаи и модерни медицински и спа съоръжения. Макуло представи проекта по време на четвъртото издание на SHARE Sofia. Международното събитие за архитекти и инженери се проведе на 6 октомври в InterContinental Hotel и онлайн със съдействието на ЕТЕМ - част от партньорската мрежа на форума.

 

 

„Шено" е международна частна компания с главен офис в Швейцария. В продължение на 50 години тя специализира в оздравителни и спа процедури, медицински програми, козметични продукти и хранителни добавки. Компанията предлага услуги в три типа центрове: Chenot Palace, Espace Chenot и Espace Vitalité. Те се различават по нивото на обслужване и предлаганите процедури, както и като организационна структура. Във всички се работи по специална програма за духа и тялото. Такъв е и Chenot Palace Weggis, който отвори през юни на живописното езеро Люцерн в Швейцария.

 

 

„Истинската красота на новоизграденото е пропорционална на положителното влияние, което има върху хората. Chenot Palace Weggis, разположен на едно от най-красивите и исторически места в Швейцария, обрамчено от Алпите, е проектиран за благосъстоянието на хората. Именно този смисъл даваме на нашата архитектура, като я разбираме като връзка между ДНК-то на дадено място и неговото бъдеще", казват архитектите.

 

 

Проектът включва нов блок за стаи за гости от дървен материал, модерна медицинска, спа и уелнес зона и обновени хотелски сгради. За гостите има 97 елегантно обзаведени стаи - 52 са в съществуващите очарователни стари здания, а 45 - в нова сграда със съвременна архитектура.

 

 

 

 

 

 

 

 

Chenot Palace разполага още с лаборатории, закрит плувен басейн и четири стаи с технология за създаване на естествена среда за сън и оптимизиране на почивката.

 

 

 

 

 

Хотелът предлага на гостите си и очарователна чайна, тиха японска градина и частен плаж на брега на езерото.

 

 

 

Сингъл стаите в старите сгради са с дървени подове и внимателно подбрани тапети, предмети и мебели в пастелни тонове, съответстващи на философията Шено. Едноместните лукс номера допълват усещането с висок комфорт, елегантен дизайн и прекрасна гледка към езерото. Двойните стаи разполагат и с балкони и тераси, а стаите лукс имат още дневна, гардеробна, баня с вана и душ кабина.

 

 

 

 

 

 

 

Ема Димитрова