Walltopia ще инвестира в съоръжения за активно забавление в две български общини

2226
Едното е за свободно летене, а другото - атракционен комплекс с много различни забавления.

Българската фирма „Уолтопия" - световен лидер в изграждането и създаването на атракционни съоръжения, инициира конкурс сред всички български общини за две съоръжения - Adventure Hub и Rollglider (съоръжение за свободно летене). Инвестицията е за над 2 млн. лв., като компанията обяви, че ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно, като търси кмет и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община. Решението на компанията се очаква в края на април.

 

Adventure Hub е атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност най-впечатляващото си съоръжение компанията избира да покаже за първи път именно в родината си. То е с огромен мащаб и включва въжен парк, Ролглайдер®, детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво, което ще се впише чудесно в естествената среда на градски парк или друга зелена площ и ще донесе на жителите на града нова възможност за прекарване на свободното време на открито. Опитът на "Уолтопия" показва, че една такава атракция привлича и много гости към града.

 

 

Ролглайдер® е съоръжение за свободно летене, което няма аналог. То дава възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Съоръжението може да бъде построено навсякъде - между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета.

 

 

Община Габрово отговори на предизвикателството. Теренът, който предлага общината, е до Спортна зала „Орловец" и Дома на хумора и сатирата. Той е 4000 кв. м. Ако Adventure Hub на „Уолтопия" бъде разположен на това място, Община Габрово предлага своята подкрепа и за разполагане на въжени мостове и въздушни препятствия над коритото на река Янтра, с което да се свържат физически двата бряга и да се създаде допълнителна атракция за посетителите. 

 

Теренът е добре познат на габровци, тъй като съвсем скоро Община Габрово ги прикани и те дадоха своите идеи за облагородяване на двете крайречни зони до ДХС и Спортна зала „Орловец". Постъпиха много предложения - за велоалеи, зона с препятствия и съоръжения за колоездачи и скейтбордисти, площадки за баскетбол, стрийт футбол и хандбал, фитнес на открито, площадка за деца със специални потребности, мини голф игрище, стена за катерене, зона за паневритмия.

 

Снимка: Община Габрово

 

Мястото е свързано с Дома на хумора и съвсем естествено присъстват и предложения за статуи на хумористични персонажи, карнавални картини и други весели и нестандартни елементи. Има идея за въжен мост между двата бряга на Янтра, за Стена на славата с именити габровски спортисти, парапети, на които влюбените да закачат катинари, изложбена площ, градски плаж с лодки и водни колелета и др. 

 

Дървото на „Уолтопия" ще се превърне в перлата на терена и чудесно ще се в пише както в концепцията на Дома на хумора и сатирата и Спортна зала „Орловец", така и в тази на Центъра за съвременно изкуство на името на световноизвестния габровец Кристо и неговата съпруга Жан Клод, който също ще бъде в района, казват от общината.  Кандидатурата на Габрово приключва хумористично с думите „Ще очакваме с нетърпение вашите усмивки лично, когато разглеждаме терена и района около него и обещаваме, че този път няма да ви посрещнем у комшиите, както традицията повелява." 

 

Снимка: CityBuild.bg. Collider Activity Center в София Тех Парк.

 

„Уолтопия" е световен лидер в производството на стени за катерене с над 1 800 проекта в повече от 70 страни на 6 континента. Освен стени за катерене, от 2012 г. „Уолтопия" предлага и широк спектър от адвенчър атракциони като въжени съоръжения, интерактивни стени за катерене, изкуствени пещери, съоръжения с препятствия и най-новата им линия Rollglider. Към днешна дата в групата на „Уолтопия" има повече от 10 компании, в които са заети 600 професионалисти от различни сектори и индустрии.

 

Главният офис на компанията продължава да бъде в България, като дъщерни клонове има още в САЩ, Канада, Малайзия и Русия. Местни търговски представители има в повече от 20 страни по света, в това число Австрия, Германия, Великобритания, Австралия, ОАЕ и др.

 

„Уолтопия" изгради в София Тех Парк свой научно-изследователски и развоен център - Collider Activity Center, за който беше проведен открит международен архитектурен конкурс.