Закритият басейн в парк „Възраждане" вече приема посетители

1195
Той беше готов още през март, но извънредното положение забави откриването му.

От днес закритият басейн с дължина 25 метра в столичният парк "Възраждане" отваря врати при мерки за безопасност. В него ще могат да плуват до 4 човека в коридор. На всички посетители ще се мери температурата.

 

 

 

 

Разширението на парк "Възраждане" включва 25 дка нов парк и аквакомплекс на площ от 7 дка, който се захранва от минералната вода на "Баталова воденица" и ще се използва за спа и балнеология. Цялата закрита зона с басейна е готова, с изключение на ресторанта, за който се провежда конкурсна процедура. В закритата зона има и спа център със сауна парк, релакс зона и солна стая, който ще бъде отворен, когато разреши министърът на здравеопазването.

 

 

 

 

Аквапаркът вероятно ще бъде открит в началото на юли, но първо се изчаква нагласата на потребителите. В него има 5 различни басейна на открито - основен, детски, бебешки, развлекателен и хидромасажен. От покривното ниво на сградата със закрития басейн и спа зоната започват и стартовите площадки за 8 водни пързалки. На открито има и външен бар и зона за шезлонги с чадъри и тенти. Предвиден е и водоналивен кът, където гражданите ще могат да си наливат минерална вода. В парковата част около басейните са засадени над 600 нови дървета и храсти.

 

 

 

 

Снимки: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

 

9.5 млн. лв. са средствата, инвестирани във втория етап на парк "Възраждане". От тях 5.3 млн. лв. са средства на дружеството, а останалите са финансирани от Фонда за устойчиво градско развитие.