Започна конкурсът в памет на арх. Димитър Богданов

1728
Журирането на проектите е 16.00 ч. на 28.11.2011 г. в Изложбената зала на УАСГ, а награждаването ще бъде отпразнувано с коктейл на 30.11.2011 г. отново от 16.00 ч.

По случай студентския празник 8-ми декември фирма „АМФИОН" ЕООД с управител арх. Борислав Богданов със съдействието на Архитектурен факултет на УАСГ за девета поредна година провежда конкурс в памет на арх. Димитър Богданов.

 

 

Връчването на едногодишна стипендия в размер на 200 лева на месец е с цел подпомагането на млади таланти в българската архитектура.

 

Тази година фирма „ДОРМА БЪЛГАРИЯ" ЕООД ще връчи специална парична награда в размер на 500 лв.

 

 

Арх. Димитър Богданов е измежду тези таланти, чието име е известно повече извън пределите на страната, а популяризирането на името му, макар и посмъртно, е едно допълнение към националната ни култура. Творчеството му е внушително, както по обем, така и по съдържание и естетически стойности. Той успя да постави основите на цяла школа в българската архитектура. С  тази стипендия фирма "АМФИОН" пожелава на младите арихтекти да достигнат неговия творчески размах - както по брой реализации, така и по значимост.