Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти ви кани на уебинар

70

Темата е "Неизпълнение на договора за строителство. Специфики по ЗУТ и по договорните условия на ФИДИК"


ПРОГРАМА

ПЪРВИ МОДУЛ

  • Форми на неизпълнение при договора за строителство.
  • Забавено изпълнение. Правни последици.
  • Некачествено изпълнение. Правни последици.

ВТОРИ МОДУЛ

  • Задължения на възложителя по ЗУТ. Неизпълнение и правни последици.
  • Задължения на изпълнителя по ЗУТ. Неизпълнение и правни последици.

ТРЕТИ МОДУЛ

  • Забавено изпълнение по Договорните условия за строителство (Червена книга) от 1999 година и от 2017 година и по Договорните условия за технологично оборудване, проектиране и строителство (Жълта книга) от 1999 година и от 2017 година на ФИДИК.
  • Некачествено изпълнение. Отговорност за дефекти по Договорните условия за строителство (Червена книга) от 1999 година и от 2017 година и по Договорните условия за технологично оборудване, проектиране и строителство (Жълта книга) от 1999 година и от 2017 година на ФИДИК.

АДВОКАТ ВИКТОРИЯ ПЕНКОВА е управляващ съдружник в адвокатско дружество “Дюлгерова и Пенкова”- кантора, която изгражда дългосрочно сътрудничество със своите клиенти, основано на задълбочения и дългогодишен опит на екипа, ръководен от Виктория Пенкова. Работи и специализира в областта на строително право, търговско, корпоративно право, вещно право, право на интелектуална собственост, разрешаване на спорове и събиране на вземания.

Адв. Пенкова консултира и представлява участници в инфраструктурни проекти, в строителството на жилищни, офис и търговски комплекси, като предоставя съдействие във връзка с градоустройствени процедури, обжалване на административни актове, свързани със строителството, тръжни процедури по време на строителството, сключване и изпълнение на договори за проектиране и строителство, изготвяне на специфични условия съгласно договорните условия на ФИДИК, подаване на искове за удължаване на срока и допълнителни разходи съгласно договорните условия на ФИДИК, разрешаване на спорове и представителство пред арбитраж и комисии за разрешаване на спорове, съгласно договорните условия на ФИДИК.

Aдв. Пенкова е член на Софийската адвокатска колегия от 1990 г. и управляващ съдружник в Адвокатско дружество “Дюлгерова и Пенкова” от 2000г. Регистриран представител е по индустриална собственост към Патентно ведомство на България. Арбитър е към Националната листа на арбитри по решаване на спорове по ФИДИК към БАAИК. Учредител и член е на Управителния съвет на Българското общество по строително право, дългогодишен член е и на БААИК.

АДВОКАТ БОЯНА МИЛЧЕВА е съдружник в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“ и ръководи практиката по строително право. Притежава 17-годишен опит в областта на строителното, вещното и данъчното право. Тя е доказан експерт и влиятелна фигура на регионално ниво, благодарение на участието си в консултирането на мащабни проекти, свързани с транспортната инфраструктура.

Who's Who Legal 2022 определя Бояна Милчева като „Лидер на правната мисъл“, а също и като „Глобален лидер” в областта на строителното право. The Legal 500 пък я отличава като водещ експерт в сферата на недвижими имоти и строителство, проекти и публично-частни партньорства. Тя получава признание и от Chambers Europe за своите експертни познания в сферата на недвижимите имоти и данъчното право и затвърждава позициите си на високо ценен експерт от IFLR1000.

Адв. Милчева е член на УС на Българско общество по строително право, член на БААИК и изключителен представител за България на Фондация „Орган за разрешаване на спорове“ (Dispute Resolution Board Foundation) .

Уебинарът на БААИК ще се проведе на 10 ноември (четвъртък) от 9.30 до 14.00 часа през платформата ZOOM. Таксата за участие за членове на БААИК е 150 лв. (с включен ДДС), за други - 240 лв. (с включен ДДС). За да се регистрирате, е необходимо да изпратите до 7 ноември трите си имена, данни за фактура, електронна поща и телефон, които да изпратите на: bacea.bg@gmail.com или bacea@techno-link.com. Линкът за достъп ще получите три дни преди уебинара. Всеки участник ще получи Удостоверение с логото на БААИК и ФИДИК за преминато обучение. При въпроси можете да звъните на 0878 111 085 и 0878 111 086.

ОЩЕ НОВИНИ

Официално стартира обновяването на Дома на културата в Габрово

Официално стартира обновяването на Дома на културата в Габрово

Сградата е символ на града не само като архитектура – тя носи спомена за неговото духовно развитие вече шест десетилетия 

До края на годината ще е готова отсечката "Сарафово" – Бургас, част от Северния обход на града

До края на годината ще е готова отсечката "Сарафово" – Бургас, част от Северния обход на града

„Като кмет няма как да не съм доволен, че в този проект са включени и локалите, които дават перспектива за развитие на Бургас", коментира кметът Димитър Николов

Искат да изграждат ски писта в Смолян

Искат да изграждат ски писта в Смолян

Пистата ще се намира на северен скат, в района на Станевска махала

МРРБ публикува за обсъждане проекта на насоки за саниране на етап I на многофамилните жилищни сгради с удължен срок на кандидатстване до 31 май 2023 г.

МРРБ публикува за обсъждане проекта на насоки за саниране на етап I на многофамилните жилищни сгради с удължен срок на кандидатстване до 31 май 2023 г.

До тази дата ще могат да бъдат подавани проекти за изпълнение на инвестиции, които да получат 100 % безвъзмездна финансова помощ от Плана за възстановяване и устойчивост