Българската фирма ПОЛАРИС ЛАЙТИНГ ще достави осветлението за втория в света адронен колайдер

351

Създадената преди 30 години компания пребори гиганти в тази сфера за доставчик на осветление в международния ускорител


Източник: FAIR

През 2017 г. започва строителството на адронен ускорител в германския град Дармщат, за който е предвидено да влезе в експлоатация през 2025г. Мащабите и целта на проекта са повече от впечатляващи: общата площ на инфраструктурата е 150 000 кв.м, с 25 сгради, 17 метра в дълбочина подземни и 20 метра надземни нива, както и ускорителен тунел с дължина 1 100 м. Проектът FAIR е нова страница в космическите изследвания – с него ще може да се анализира формирането и развитието на Вселената. Целта е създаване на международен изследователски комплекс на базата на уникален многоцелеви ускорител, който ще използва антипротони и йони за изследвания в най-различни области на физиката и биологията. Очаква се около 3 000 изследователи от целия свят да могат да провеждат в центъра експерименти за изучаване на фундаменталните свойства и структурата на материята, и да изследват еволюцията на Вселената от момента на зараждането й.

Източник: FAIR

Огромно признание и престиж си заслужи варненската фирма за осветителни тела "Поларис Лайтинг" ООД (Polaris Lighting). Българският бранд спечели първо място в частта за осветление и ще отговаря за изработка и доставка на осветителните тела, необходими за колайдера в Дармщат. Да бъдеш победител в такъв проект е триумф, но и отговорност на най-високо ниво, споделят професионалистите от „Поларис Лайтинг“. Според тях световният проект е още една съвършено изпълнена задача, която бележи поредна стъпка нагоре. Както индивидуалният клиент, представляващ малкия местен бизнес, така и глобалната иновация, обхващаща световен изследователски център, са значими за българската компания с лидерски позиции в областта на модерното осветление.

"Около 7 месеца беше обмостряването на обекта, а самото изпитание продължи 3 месеца. Това е дългосрочен проект, за който работихме една година", казва изпълнителният директор на "Поларис "Лайтинг" ООД инж. д-р Самет Исак. "Изключително сме щасливи от факта, че компанията ни беше избрана не по критерий най-ниска цена, а за най-добро техническо решение. Единствено нашите осветителни тела издържаха тримесечния изпитателен срок. Това е най-големият и най-сериозният обект, който е печелила нашата компания. Наистина се радваме, че успяхме да преборим световни лидери в осветлението и да се класираме като доставчик на такъв проект, който е от изключително голямо значение за човечеството. Успяхме да се докажем като гъвкава компания с креативно мислещи хора", добавя д-р инж. Исак.  

Източник: Polaris Lighting

“Поларис Лайтинг” ООД е една от най-модерните, динамично развиващи се и иновативни компании за производство и търговия с осветителна техника в България. Фирмата има трайно присъствие на пазара в продължение вече над 30 години и се доказва с професионално обслужване, изключително високо качество на работа и бързи доставки. Малка част от реализираните големи проекти за осветление на фирмата са: Летище Варна, Летище Бургас, Томбул Джамия, ДКС във Варна, хотел „България“ в Бургас, Националния дворец на културата в София, както и много други, сред които храмове, бизнес центрове и вериги магазини.

Иновативното мислене, приложено на практика, е главна философия на фирмата, която се стреми да бъде винаги модерна и активно определяща тенденциите по отношение на внедряване на нови решения в сферата на осветлението. Освен клиентска удовлетвореност, индивидуален подход и формиране на трайна лоялност с партньорите, целта на „Поларис Лайтинг“ е предоставяне на продукти, които задоволяват всички необходими изисквания и очаквания за ефективно осветление на вътрешни и външни пространства – банки, офиси, хотели, болници, спортни центрове, училища, ресторанти, супермаркети, промишлени обекти, паркове и градини, магистрали, улици и ефектно архитектурно осветление.  

ОЩЕ НОВИНИ

JAF - богата гама от висококачествени дървесни продукти в комбинация с иновативни услуги

JAF - богата гама от висококачествени дървесни продукти в комбинация с иновативни услуги

От дизайнерски мебелни плоскости до декинг и многослойни конструктивни греди – премиум решенията на компанията са насочени към архитекти, дизайнери, мебелисти и строители

Ремонтират градския площад в Момчилград

Ремонтират градския площад в Момчилград

Дейностите се очаква да приключат до края на годината

Готов е комплексът от спортни игрища в кв. "Лъджа" в Ивайловград

Готов е комплексът от спортни игрища в кв. "Лъджа" в Ивайловград

Той разполага с 3 терена за 4 вида спорт: футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт

Откриха новата сграда на Младежкия център в Монтана

Откриха новата сграда на Младежкия център в Монтана

Тя е реализирана по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство

Централни хали в София отварят като реконструиран покрит пазар със зони за хранене и култура

Централни хали в София отварят като реконструиран покрит пазар със зони за хранене и култура

Възвърната е оригиналната архитектурна и интериорна визия на паметника на културата, като са възстановени фасади, гербове, часовникова кула и фонтан, реставрирани са и археологическите разкопки в сутерена