Българската фирма ПОЛАРИС ЛАЙТИНГ ще достави осветлението за втория в света адронен колайдер

332

Създадената преди 30 години компания пребори гиганти в тази сфера за доставчик на осветление в международния ускорител


Източник: FAIR

През 2017 г. започва строителството на адронен ускорител в германския град Дармщат, за който е предвидено да влезе в експлоатация през 2025г. Мащабите и целта на проекта са повече от впечатляващи: общата площ на инфраструктурата е 150 000 кв.м, с 25 сгради, 17 метра в дълбочина подземни и 20 метра надземни нива, както и ускорителен тунел с дължина 1 100 м. Проектът FAIR е нова страница в космическите изследвания – с него ще може да се анализира формирането и развитието на Вселената. Целта е създаване на международен изследователски комплекс на базата на уникален многоцелеви ускорител, който ще използва антипротони и йони за изследвания в най-различни области на физиката и биологията. Очаква се около 3 000 изследователи от целия свят да могат да провеждат в центъра експерименти за изучаване на фундаменталните свойства и структурата на материята, и да изследват еволюцията на Вселената от момента на зараждането й.

Източник: FAIR

Огромно признание и престиж си заслужи варненската фирма за осветителни тела "Поларис Лайтинг" ООД (Polaris Lighting). Българският бранд спечели първо място в частта за осветление и ще отговаря за изработка и доставка на осветителните тела, необходими за колайдера в Дармщат. Да бъдеш победител в такъв проект е триумф, но и отговорност на най-високо ниво, споделят професионалистите от „Поларис Лайтинг“. Според тях световният проект е още една съвършено изпълнена задача, която бележи поредна стъпка нагоре. Както индивидуалният клиент, представляващ малкия местен бизнес, така и глобалната иновация, обхващаща световен изследователски център, са значими за българската компания с лидерски позиции в областта на модерното осветление.

"Около 7 месеца беше обмостряването на обекта, а самото изпитание продължи 3 месеца. Това е дългосрочен проект, за който работихме една година", казва изпълнителният директор на "Поларис "Лайтинг" ООД инж. д-р Самет Исак. "Изключително сме щасливи от факта, че компанията ни беше избрана не по критерий най-ниска цена, а за най-добро техническо решение. Единствено нашите осветителни тела издържаха тримесечния изпитателен срок. Това е най-големият и най-сериозният обект, който е печелила нашата компания. Наистина се радваме, че успяхме да преборим световни лидери в осветлението и да се класираме като доставчик на такъв проект, който е от изключително голямо значение за човечеството. Успяхме да се докажем като гъвкава компания с креативно мислещи хора", добавя д-р инж. Исак.  

Източник: Polaris Lighting

“Поларис Лайтинг” ООД е една от най-модерните, динамично развиващи се и иновативни компании за производство и търговия с осветителна техника в България. Фирмата има трайно присъствие на пазара в продължение вече над 30 години и се доказва с професионално обслужване, изключително високо качество на работа и бързи доставки. Малка част от реализираните големи проекти за осветление на фирмата са: Летище Варна, Летище Бургас, Томбул Джамия, ДКС във Варна, хотел „България“ в Бургас, Националния дворец на културата в София, както и много други, сред които храмове, бизнес центрове и вериги магазини.

Иновативното мислене, приложено на практика, е главна философия на фирмата, която се стреми да бъде винаги модерна и активно определяща тенденциите по отношение на внедряване на нови решения в сферата на осветлението. Освен клиентска удовлетвореност, индивидуален подход и формиране на трайна лоялност с партньорите, целта на „Поларис Лайтинг“ е предоставяне на продукти, които задоволяват всички необходими изисквания и очаквания за ефективно осветление на вътрешни и външни пространства – банки, офиси, хотели, болници, спортни центрове, училища, ресторанти, супермаркети, промишлени обекти, паркове и градини, магистрали, улици и ефектно архитектурно осветление.  

ОЩЕ НОВИНИ

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Проектът е разработен в съответствие със становище на Националния институт за недвижимо културно наследство

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

Това е втората локация на германския производител на високотехнологични медицински изделия Ottobock в България след открития през 2021 г. завод в Благоевград (по проект на IPA)

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

За 18-ти път "Баумит България" търси най-красивото изпълнение с нейни продукти, а професионално жури ще определи кои обекти ще представят България в международния конкурс Baumit Life Challenge 2024

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Фотоволтаичния парк „Тенево Солар“ е първи етап от комплекс „Тенево“, който ще включва вятърни турбини и батерии за съхранение на енергия