Дистрибуционният център на JYSK в България празнува 5 години успешна дейност

Citybuild.bg 71

Разположен в индустриален парк "Божурище" близо до София, логистичният център е сред първите инвестиции, направени в района.


На 12 септември 2024 г. Дистрибуционният център на JYSK в България празнува 5 години от официалното откриване. От самото начало акцентът на новия логистичен център на JYSK са двете напълно автоматизирани високи кули (high bays), където се съхраняват стоки, които се обработват без никаква човешка намеса и правят съоръжението най-модерното в страната.

Разположен в индустриален парк "Божурище" близо до София, логистичният център е сред първите инвестиции, направени в района. Скоро след като е построен, печели наградата "Сграда на годината 2019" в категорията "Логистични сгради", а JYSK получава наградата "Инвеститор на годината 2019".


"През последните пет години нашият Дистрибуционен Център в Божурище се разви и адаптира, за да отговори на променящите се нужди на бизнеса. Възприехме иновациите, подобрихме процесите си и станахме по-силни като екип. Гордеем се, че сме част от растежа на региона. Всъщност, ние бяхме един от първите инвеститори в Икономическа зона София – Божурище и имахме значителен принос за местното развитие. Тази годишнина отбелязва и нашето непрекъснато усъвършенстване.", казва Венцислав Чавдаров, Logistics Director на Дистрибуционен център JYSK в Божурище.

Годишнината ще бъде отбелязана със специално събитие за всички служители и ще се засадят нови дръвчета на територията на дистрибуционния център.

 

Впечатляваща статистика


В момента дистрибуционният център обслужва 268 магазина в 10 държави, сред които България, Румъния, Гърция, Турция. Тук работят близо 300 души, като над 80 от тях работят в Дистрибуционен Център Божурище от първите му дни, допринасяйки през това време за развитието и успеха на логистичния център.

Между 2019 г. и 2024 г. 53 100 камиони и контейнера бяха разтоварени в дистрибуционния център, 61 000 камиони с доставки бяха изпратени до магазините на JYSK, а 1 210 000 онлайн поръчки бяха доставени до крайни клиенти.

Като част от цялостната стратегия на JYSK за намаляване на въздействието ни върху околната среда е инсталирана фотоволтаична система, покриваща 25% от потреблението на енергия в дистрибуционния център.

За подобряване на условията за служителите, през септември 2024 г. компанията ще открие фитнес център, който да ги подпомага в поддържането на здравословен и активен начин на живот, като планира разширяване и обновяване на зоната на столовата.

Също така, компанията има дългосрочни планове за увеличаване на капацитета за съхранение чрез изграждане на трета автоматизирана висока кула (high bay) с капацитет 60 000 палетоместа.

"Като първи служител в дистрибуционния център на JYSK в България, се чувствам много горд от пътя, който извървяхме. Всеки ден, когато идвам на работа, виждам как превърнахме празното поле в една голяма индустриална сграда. Това не е просто място за работа, това е резултатът от нашия упорит труд и от това колко силни сме заедно. Сега много хора имат работно място тук и този дистрибуционен център е много важен за развитието на бизнеса на нашата компания на Балканите. Това ме прави много горд и щастлив.", каза Георги Попчев, Senior Project Manager Logistic Projects, който започна работа в JYSK като Site Project Manager.

Други награди, получени от JYSK България са "Най-добър работодател 2019" – Сертификат за лидерски постижения от ARS и второ място като Топ работодател 2023 от Kaderabotim.bg.

Дистрибуционният Център Божурище е 8-мият логистичен център, който JYSK изгради в Европа, с първоначална инвестиция от 107 милиона евро. През 2022 г. компанията направи нова инвестиция от 12 милиона евро за разширяване на съоръжението чрез изграждане на нова площ от 14 000 м2. Днес JYSK има общо 10 дистрибуционни центрове в Европа, които доставят стоки до почти 3.500 магазина.


 

 

 

ОЩЕ НОВИНИ

Ще изграждат нова жп гара и спирка Костинброд

Ще изграждат нова жп гара и спирка Костинброд

Дейностите са в рамките на железопътната отсечка от Волуяк до Петърч

Започва изграждане на нови съоръжения и игрища до Спортна зала "Сандански"

Започва изграждане на нови съоръжения и игрища до Спортна зала "Сандански"

След приключване на проекта районът ще бъде променен и допълнен с нови места за спорт, игра и отдих

Реконструкцията на Концертна зала Пловдив е спряна по препоръка на фирмата за строителен надзор

Реконструкцията на Концертна зала Пловдив е спряна по препоръка на фирмата за строителен надзор

Причината са открити конструктивни изменения, които компрометират бъдещата сграда

В Севлиево ще се проведе Национална научна конференция "Чавдар Мутафов – писател авангардист, теоретик на модернизма и архитект новатор"

В Севлиево ще се проведе Национална научна конференция "Чавдар Мутафов – писател авангардист, теоретик на модернизма и архитект новатор"

Градската библиотека посвети годината на него, за да предизвика разговор и да освободи името му от наложени идеологеми

Ямбол открива нов скейтпарк

Ямбол открива нов скейтпарк

Мястото е близо до бившата бонбонена фабрика