ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 отваря вратите си за дизайна, обзавеждането и интериора на 13 март

176

Две очаквани събития за годината - Dibla Design Awards 2023 и Българска мебел на годината, ще се състоят в рамките на изложението


Средата на март ще бъде ключов момент за сегмента на дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома. Защото от 13 до 16 март в Интер Експо Център в столицата ще се проведе изложение ЕКСПОМЕБЕЛ – едно от най-очакваните от професионалистите събития. През последните години значението му нарасна извън пределите на страната ни и се превърна във фактор за Балканите и Източна Европа. Организиран съвместно от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленот (БКДМП), на последното си издание форумът отбеляза присъствие от над 25 държави. „Сега 18-ото издание на ЕКСПОМЕБЕЛ със сигурност ще затвърди държавата ни като значим фактор в този икономически отрасъл“, категорични са организаторите.

В ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 ще се включат компании, чийто икономически профил е свързан с обзавеждането, интериорния текстил и аксесоарите за офиса, хотела и дома. Изложбените площи ще заемат производители, търговци и дистрибутори на корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, градински мебели, интериорен текстил. На ЕКСПОМЕБЕЛ присъстващите се запознават както с тенденциите и модерното обзавеждане, така и с класически предложения, бутикови и дизайнерски мебели.

Снимка: ИЕЦ

Ваканция&СПА Експо

За първи път ЕКСПОМЕБЕЛ ще се проведе заедно с Ваканция&СПА Експо – българското туристическо изложение. Обединението на двата бизнес формата дава възможност да се срещнат представителите на няколко взаимосвързани икономически сектора.

Dibla Design Awards

Освен бизнес платформа, изложението ЕКСПОМЕБЕЛ е пространството за вдъхновение, което полага основите на бъдещите тенденции в интериора и дизайна. Наградите DIBLA DESIGN AWARDS 2023 ще отличат постиженията на българските професионалисти. В церемонията на 13 март журито ще определи кой ще е Дизайнер на годината. Ще бъдат излъчени и най-добрите в категориите „Обществен интериор“ и „Жилищен интериор“.

Българска мебел на годината

На 13 март ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 приема и друго ключово събитие – Българска мебел на годината. Конкурсът ще се проведе за 10-и път и се организира от списание МD –„Дизайн, интериор, архитектура“, в партньорство с Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) и Интер Експо Център. Участието е анонимно. За първи път и кандидатстването и журирането ще се осъществят онлайн. Организаторите продължават да развиват концепцията си с нови елементи, сред които е създаването на нови катогории като „Концептуален дизайн“ и възможността широката публика да гласува за фаворита си.

Фирмите, които имат интерес да се включат с щанд, все още могат да направят това. А посетителите могат да се сдобият с билет. Достатъчно е да посетите онлайн платформата www.furnitureexpo.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

Той е мултифункционален и с няколко независими технологични линии

Откриха новата сграда към лекоатлетическа зала на СКЛА "Локомотив Пловдив"

Откриха новата сграда към лекоатлетическа зала на СКЛА "Локомотив Пловдив"

Ще бъде реновирана и настилката на лекоатлетическата писта, която е от малкото закрити съоръжения за спорта

В курортен комплекс "Белчин бани" край самоковското село Белчин изграждат къмпинг с минерална вода

В курортен комплекс "Белчин бани" край самоковското село Белчин изграждат къмпинг с минерална вода

Той ще включва сграда с пространства за забавление, хранене, СПА и два плувни басейна (на закрито и открито), бунгала, каравани, палатки и обслужващи санитарни помещения върху площ от 18 400 кв.м

11 архитекти завършиха успешно курса Шайо - България

11 архитекти завършиха успешно курса Шайо - България

Двегодишното специализирано обучение е по опазване на недвижимото културно наследство