Готово е разширението на дистрибуционния център на JYSK в Божурище

171

Логистична зона 4 влезе официално в експлоатация миналата седмица и вече работи с пълния си капацитет


7 месеца след първата копка приключиха строителните дейности по разширението на дистрибуционния център на JYSK в Божурище (ДЦБ). Общата площ на центъра става 106 000 м2, 122 416 палетоместа и 148 рампи. С новата зона най-модерната логистична база в България увеличава капацитета си с 30%, а площта си с 14 170 м2 и 33 нови рампи. Инвестицията в новото разширение е на стойност 12 млн. евро. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK. С новия по-голям капацитет на Дистрибуционния си център в България JYSK ще може да обслужва още по-качествено всички магазини на веригата в региона и ще е подготвен за стъпването на компанията на турския пазар, планирано за първото тримесечие на следващата година. Новото разширение на JYSK Bulgaria е по проект на IPA (арх. Слав Динев, арх. Димитър Димитров и арх. Михаил Силков).

Към момента JYSK има открити 47 магазина у нас, включително и онлайн магазинът на веригата. Най-новият обект бе отворен в Кърджали на 25 август т.г. Продължава и модернизирането на всички обекти на компанията, изградени преди 2018г.

В желанието си максимално да предотврати негативните климатични изменения и следвайки стратегията си за намаляване на въглеродните емисии, тази година JYSK завърши и изграждането на модерна фотоволтаична централа в Дистрибуционния си център в Божурище. Соларният парк е инсталиран на покрива, а мощността му е 350 kWp, изцяло за собствено потребление.

Очаква се фотоволтаичната инсталация да произвежда 370 MWh годишно, което ще покрива 15% от годишните нужди на електроенергия на логистичния център. Така JYSK България ще спестява 580 тона въглеродни емисии годишно. Една от основните цели на компанията в тази посока е до 2030г. JYSK да успее да намали въглеродните емисии с 50%. В тази връзка се планира инсталирането на още 200 kWp през 2023г.

Изграждането на фотоволтаичната централа в JYSK ДЦБ е част от амбициозната цел на компанията до 2050 г. да постигне 100% климатична неутралност. Инвестициите в тази посока са и във възобновяеми енергийни източници, енергийна ефективност и зелена електроенергия. През последните няколко години почти всички търговски обекти на JYSK, дистрибуционни центрове и всички офис обекти на веригата преминаха към по-ефективно LED осветление, а от 2022г. електроенергията, директно използвана от JYSK, идва от възобновяеми източници.

Снимки: gojysk.com

ОЩЕ НОВИНИ

Осветиха новопостроения храм "Св. Райко Шуменски" в кв. "Тракия" в Шумен

Осветиха новопостроения храм "Св. Райко Шуменски" в кв. "Тракия" в Шумен

От 160 години в града не е вдигана църква и събитието събра стотици хора

Ученици, студенти и работещи младежи представиха идеи за развитие на селските райони

Ученици, студенти и работещи младежи представиха идеи за развитие на селските райони

Сред идеите-победители са решение за ремонт на пътища с използване на преработена пластмаса в полагания асфалт и за съживяване и модернизиране на сгради „архитектурни призраци“ в селата чрез използване на съвременни енергийни решения и екологични строителни методи

Производител на органични храни откри нова сграда до настояща в район Княжево в София

Производител на органични храни откри нова сграда до настояща в район Княжево в София

В нея се помещават висок склад, производствен цех, лаборатория за разработка на нови продукти и административна част

Stadium 974 - изцяло от транспортни контейнери и модулна стомана

Stadium 974 - изцяло от транспортни контейнери и модулна стомана

Първият напълно разглобяем покрит футболен стадион влезе в историята още преди Световното първенство по футбол Катар 2022

Официално стартира обновяването на Дома на културата в Габрово

Официално стартира обновяването на Дома на културата в Габрово

Сградата е символ на града не само като архитектура – тя носи спомена за неговото духовно развитие вече шест десетилетия