Готово е техническото задание за проектиране на основния ремонт на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен

75

Ще се работи и по обслужващите помещения, сгради и прилежащото пространство - подходи, алеи и околни рекреационни площи


Снимка: Община Плевен

Заданието за проектиране на основния ремонт на Летния театър в парк Кайлъка в Плевен е изготвено на база решение от 15 февруари на Общинския съвет относно приемане на сборния бюджет на Общината, като обектът е включен в капиталовите разходи за годината. При основния ремонт няма да се променя предназначението на помещенията и натоварванията в тях и няма да се засяга конструкцията на сградата. Не се предвижда и дострояване и/или надстрояване на сградата, ще се осигури достъп на хора с увреждания.

Заданието за ремонт на Летния театър предвижда основен ремонт на кафе-аперитива, кинокабината, гримьорни, осветителни кули и помещение до сцената. Дейностите ще включват подмяна на дограма, нови електрическа и ВиК инсталации, мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрива на сградите, монтиране на пожароизвестителна система и видеонаблюдение, ново оборудване и обзавеждане.

Пред кафе-аперитива трябва да се предвиди разполагане на маси с места за консумация и каса за продажба на билети. Ще бъде ремонтирана компрометираната настилка на амфитеатър и сцена, ще бъдат подменени дървените пейки и седалки с нови индивидуални пластмасови седалки, закрепени неподвижно, и ще се предвидят места за хора в неравностойно положение.

Ще се предвиди декоративна стена на сцената, която ще изолира шума от преминаващите автомобили зад сцената и ще изпълнява функция на декор. Предвижда се да се предложат вариантни решения за покритие над сцената, с конструкция, която да дава възможност за окачване на осветителни тела, озвучаване, монитори и друга необходима техника, като се запази симбиозата между открития театър и заобикалящата го природна среда.

Ремонтът ще включва цялостно фасадно боядисване на сградите, а оградните мрежи ще бъдат с еднаква визия. За външната обществена тоалетна основният ремонт включва подмяна на дограма, нови електро и ВиК инсталации, мерки за енергийна ефективност и ремонт на покрива. Ще се обособи санитарен възел за хора с увреждания, както и парапет на двете стълби към сградата.

Предвидени са още нова електро инсталация, съобразена с функционалното предназначение на отделните сгради, както и резерв за допълнителни мощности. Работното осветление ще бъде подменено с енергоспестяващо LED осветление, а евакуационно осветление ще обозначава аварийните изходи, пътя за евакуация и специални зони. Предвижда се и видеонаблюдение.

В техническото задание е записано и проектиране на нови водопроводна и канализационна инсталации за обекта с цел подмяна на съществуващите в сградите, на необходимите вентилационни инсталации за осигуряване на пресен въздух, на смукателни вентилационни инсталации за всички вътрешни помещения, тоалетни и коридори. Трябва да се предвидят и проектират и всички необходими противодимни вентилационни инсталации.

С техническия проект ще се даде цялостно решение и на прилежащия терен в парк „Кайлъка“. Предвижда се ремонт на каменната настилка, подмяна на парапета на моста, почистване на ниските каменни огради от варовик и декоративни тухли, на дървесната и храстовидна растителност. За прилежащите пространства около Летния театър ще се проектират елементи на парковата среда – пейки, информационни табели, кошчета за отпадъци, като се търси визия, съвместима с характера на парка и обекта.

Летният театър е построен през 1961 година. Той е публична държавна собственост, предоставен на Община Плевен за безвъзмездно за управление. Обектът е в границите на защитена зонa „Студенец“ и в защитена местност „Кайлъка“.

ОЩЕ НОВИНИ

Дистрибуционният център на JYSK в България празнува 5 години успешна дейност

Дистрибуционният център на JYSK в България празнува 5 години успешна дейност

Разположен в индустриален парк "Божурище" близо до София, логистичният център е сред първите инвестиции, направени в района.

Citybuild.bg Citybuild.bg
Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Гъвкаво и сертифицирано обезопасяване на събития

Citybuild.bg Citybuild.bg
Възстановяват автентичния облик на сградата на администрацията на столичния район "Триадица"

Възстановяват автентичния облик на сградата на администрацията на столичния район "Триадица"

Подготвя се кампания за реализиране на пластиката на орел в полет, която е красяла ъгловата част на покрива на внушителната сграда

Представиха концептуалния дизайн на новия Терминал 3 на Летище София

Представиха концептуалния дизайн на новия Терминал 3 на Летище София

Според оператора на летището архитектурата е вдъхновена от българската природа (обновена)

Над 463 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийно обновяване на сгради за административно обслужване, култура и спорт

Над 463 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийно обновяване на сгради за административно обслужване, култура и спорт

Сключени са 284 договора за финансиране на предложения за инвестиции със средства от Плана за възстановяване и устойчивост