Hörmann придоби производителя на летящи врати Grothaus

293

По този начин групата производител номер 1 на врати в Европа допълва продуктовата си гама


Благодарение на синергията между ноу-хауто и стандартите за качество на Grothaus от една страна и опита и силата на продажбите на Hörmann от друга, можем да очакваме бъдеще, изпълнено с вълнуващи задачи и възможности. Радваме се да разширим продуктовия си асортимент и очакваме растеж през следващите години. Grothaus ще продължи да действа самостоятелно на пазара, а с подкрепата на Hörmann ще разширява пазарните си позиции и продуктовото си портфолио“, споделя Кристоф Хьорман, неограничено отговорен съдружник в групата Hörmann.    

 
Снимка: Hörmann. През август Даниел Курпиерс (Hörmann), Сандра Диксиус, Клаус Грохаус (и двамата от Grothaus) и Кристоф Хьорман (от ляво надясно), подписаха договора за покупко-продажба.   

Hörmann от години предлага плъзгащи се и бързо движещи се врати, които често се използват заедно с летящи врати. В бъдеще производителят ще разшири продуктовата си гама, като включи и врати за хладилни камери и камери за дълбоко замразяване за хранително-вкусовата промишленост.    

 
Снимка: Grothaus. Grothaus призвежда в производствената си база в Меле висококачествени летящи врати от РE, PVC, дърво и благородна стомана, както и съответните каси за тях.   

Досегашните собственици на Grothaus Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус остават в компанията и поемат управлението на секторите „Вътрешни продажби“ и „Разработване на продукти“. „Много сме доволни, че Hörmann беше впечатлен от качеството на летящите врати и ноу-хауто на нашата компания. Заедно имаме много добри възможности за национален и международен растеж“, казват Диксиус и Гротхаус.     

 
Снимка: Grothaus. Летящите врати на Grothaus се използват по целия свят преди всичко в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния бранш, в супермаркетите, хладилните камери и камерите за дълбоко замразяване, в хотели и производствени халета.   

От 1 септември 2022 г. управлението на компанията поема Даниел Курпиерс, който работи от четири години за Hörmann, а преди това е отговарял за интегрирането на продуктите на придобитата френска компания Maviflex, както и за изграждането на новото производствено направление за системи за съхранение. „Наистина с нетърпение очаквам новата си работа в Grothaus. Благодарение на сътрудничеството със служителите и клиентите и на силата на международните продажби на Hörmann, ние заедно ще дадем тласък на бъдещото развитие на компанията и ще обединим синергиите“, казва Даниел Курпиерс.  

За Grothaus:   

Основана през 1996г., семейната компания Grothaus, базирана в Меле в окръг Оснабрюк в Долна Саксония, е специализирана в производството на висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните им каси. Продуктите се използват по целия свят, особено в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния сектор, в супермаркети, хладилни камери и камери за дълбоко замразяване, хотели и производствени халета.   

За Hörmann:

Групата Hörmann е производител номер 1 на врати в Европа. В 38 високоспециализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия повече от 6000 служители разработват и произвеждат висококачествени врати за дома и индустрията, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за лична и търговска употреба. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в община Щайнхаген  в източната част на германската провинция Вестфалия, близо до Билефелд. Hörmann има 14 филиала, над 100 собствени представителства в над 40 държави и дистрибутори в повече от 50 други държави. Последно Hörmann разшири своето продуктово портфолио с направлението за системи за съхранение. По този начин производителят предлага и постройки за градински инструменти и поставки за дърва за камини за използване на открито.  

ОЩЕ НОВИНИ

Новата система за стоманени врати Jansen Janisol Arte 2.0 вече е на пазара

Новата система за стоманени врати Jansen Janisol Arte 2.0 вече е на пазара

Малки видими ширини на профила и изключителни експлоатационни показатели характеризират стоманената система, която до момента бе предназначена за производство на прозорци и фиксирани стъкла

Хигиенично миене на ръце с инфрачервени смесители GROHE

Хигиенично миене на ръце с инфрачервени смесители GROHE

С хибридния смесител Eurosmart избирате предпочитаният начин на управление - моделът съчетава предимствата на ръчния с тези на безконтактния

Нов живот за историческите сгради с решения от БАУМИТ

Нов живот за историческите сгради с решения от БАУМИТ

Правилното и функционално саниране започва с проучване и анализ на обекта

Hörmann придоби производителя на летящи врати Grothaus

Hörmann придоби производителя на летящи врати Grothaus

По този начин групата производител номер 1 на врати в Европа допълва продуктовата си гама

БАУМИТ - устойчивостта има много аспекти

БАУМИТ - устойчивостта има много аспекти

Рецептата за успех на семейната компания с 25 клона в Европа е прилагането на добре обмислена дългосрочна стратегия за екология, икономичност и социална отговорност

Качествени хидроизолации от ТЕРАЗИД

Качествени хидроизолации от ТЕРАЗИД

Текстилните лента и воал уплътняват, армират и придават допълнителна еластичност