Комбинираните формати на Semmelrock ще създадат комфорт и уют във вашето любимо място на открито

269

Паважът и плочите създават разнообразна визия и оригинален дизайн на външните пространства, на терасата, верандата, зоната около басейна, барбекюто или подхода към дома


Същност на комби форматите  

Ако сте решили да инвестирате в дизайна на външното пространство около сградата и търситe оригинално решение, помислете върху възможностите, които предлагат комби форматите. Продуктите са разработени с цел да създадат най-добрата гъвкавост на пространството, което трябва да бъде покрито с настилка.  

Екипът на Semmelrock (част от групата на „Винербергер“) разбира потребността от уникален подход към всяко кътче съобразно неговата функционалност, ето защо продуктовата гама включва голямо разнообразие от комбинирани формати с модерен дизайн, подходящи за зони с различни натоварвания.

Съставени от различни по големина елементи, но с една и съща визия на повърхността, комбинираните формати предоставят голям брой вариации на редене, като същевременно постигат единство по отношение на визията. Всеки елемент е създаден спрямо размерите и формите на останалите, така че всички серийни части да паснат заедно. Сменяйки мястото и посоката на различните елементи, може да покриете всяка площ, като основното предимство е минимизирането на технологичната фира поради вариативността на отделните формати.

Възможности на комбинирания формат  

Комбинираните формати разгръщат потенциала на площта, придавайки индивидуален характер и усещане за идентичност. Това дава възможност за множество креативни решения според конкретното приложение на обекта. Всяко естетическо възприятие може да бъде удовлетворено чрез повтаряемост на отделни геометрични фигури или артистичен прочит на различни комбинации от размери.

Все по-голямата гама от продукти, създадени в комбиниран формат, предоставя и по-големи възможности за размери, които да са максимално близки до нуждите на конкретния клиент и специфичните размери на всеки обект. В зависимост от това дали във вашия проект преобладават строго геометрични линии или пейзажно оформени пространства с наличие на дъговидни и кръгови участъци, гамата от продукти на Semmelrock е готова да отговори и на най-претенциозните изисквания за ландшафтни оформления.

Модели за полагане на комби форматите

Стъпка 1: Създайте модел  

Създайте своя уникален повтаряем модел, който най-добре отговаря както на естетическите изисквания, така и на характерните размери на пространството. Уверете се, че общата форма се повтаря, преди да продължите към следващата стъпка.

Стъпка 2: Запълнете шаблона  

Запълнете формата на шаблона, като повтаряте основната фигура. Имайте предвид, че дори и леки размествания в позицията на някои от елементите могат драстично да променят външния вид на шаблона.

За да улесни този процес за вас, Semmelrock създаде различни комбинации от растерни схеми с приложена разходна норма към всяка една от тях. Примерни растери може да видите тук.

Производство на комби формати  

Благодарение на производството и доставката на различни размери в един палет процесът по логистика и монтаж е максимално оптимизиран, а това значително съкращава разходите по реализация на обекта. За постигане на равномерна цветова повърхност на застланата площ е добре при полагане да се обърне внимание на смесено вземане на единични продукти от няколко палета едновременно и полагането им с правилната страна нагорe. Това ще спести нежелани крайни резултати. По отношение на производствения процес комбинираните формати значително съкращават времето и оптимизират процеса, така че от един времеви диапазон да бъдат реализирани не един, а няколко различни размера. Продукти с комби формати вижте тук.

Приложение на комби форматите с продукти от гамата на Semmelrock  

За да постигнете идеалния завършек на пространството около настилката, можете да фиксирате с алуминиев профил Steinfix, благодарение на който ще постигнете оптимално ценово решение и бързи срокове на изпълнение. Директният преход към трева, декоратвни камъни или мулч ще осигури не само перфектна визия, но и бъдеща лесна поддръжка при тримиране и оформяне на канта около настилката. По този начин ще избегнете изграждането на бордюри, които са не само по-трудоемки за поставяне, но и обвързани с разходи по изграждане на бетонна основа и влагане на разтвори, които утежняват и допълнително оскъпяват целият процес. Приложете иновативните решения и разкрийте потенциала на вашето пространство, използвайки всички изброени предимства на комби форматите.

ОЩЕ НОВИНИ

Още една зона за отдих имат жителите и гостите на Свиленград

Още една зона за отдих имат жителите и гостите на Свиленград

Това е новата пешеходна алея край Марица, разположена между стария и новия мост

Стрийт фуд зона и място за събития ще има на столичния пазар "Иван Вазов"

Стрийт фуд зона и място за събития ще има на столичния пазар "Иван Вазов"

Проектът за модернизацията на пазара е на финален етап, като се запазва търговията на плодове, зеленчуци, цветя, храни и битови стоки, предвижда се голям паркинг и фермерски пазар

Товаро-разтоварната рампа HTL2 ISO от Hörmann се отличава с 55% по-добра изолация

Товаро-разтоварната рампа HTL2 ISO от Hörmann се отличава с 55% по-добра изолация

В комбинация със специално адаптирана секционна врата рампата е устойчиво решение и спомага за спестяване на разходи за енергия

ГРАДОСКОП стартира платформата от събития DESIGN FACTORY за качеството на градската среда у нас

ГРАДОСКОП стартира платформата от събития DESIGN FACTORY за качеството на градската среда у нас

Първото събитие ще представи добри примери и ще дискутира практиката в сферата на градското обзавеждане и осветление в България