ММС финансира изграждането и реконструкцията на десет спортни съоръжения

277

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев подписа заповед за финансиране на изграждането и реконструкцията на обектите на обща стойност 3 999 331 лв.


Финансирането се извършва по реда на Наредба № 4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

ММС финансира с 57 771,34 лв. ремонта на съблекални и санитарни възли към плувен басейн в СУ „Васил Левски“, гр. Севлиево, който включва подмяна на ВиК инсталация, осветителни тела, фаянсова облицовка по стени, подова настилка, вътрешни врати и радиатори, както и монтиране на окачен таван.

ММС отпуска 700 171,82 лева за основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в гр. Видин.  Предвижда се ремонт на покрив, фасада, под, санитарни помещения и коридори, както и подмяна на водопровод, канализация и ел. инсталация.

678 597,83 лв. са осигурени за ремонт на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации на зала „Спартак“ – гр. Плевен. Проектът включва разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори, която да осигури дежурно отопление на спортни зали – „Волейбол“ и „Акробатика“.

ММС финансира с 206 160,40 лв. ремонта  на спортната зала на Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ – гр. Плевен. Строително-монтажните работи включват изграждане нова подова настилка, боядисване на стени и тавани, подмяна на ел. осветителни тела, обособяване и изграждане на тоалетна в женска съблекалня, ремонт на мъжка тоалетна, боядисване на стени и тавани, подмяна на дограма и ламперия, както и ремонт на треньорския кабинет.

По реда на Наредба № 4 са отпуснати 479 341,37 лв. за изграждането на комбинирано спортно игрище за футбол на малки вратички и хандбал в гр. Средец.

С 479 245,14 лв. ще бъде финансирана модернизацията на съществуваща спортна площадка в гр. Момчилград. Предвижда се изграждането на футболно игрище – 40 х 22 м и мултифункционално игрище – 676,50 кв. м.

За изграждането на мултифункционална спортна площадка към ОУ „Васил Левски“ в гр. Хисаря са отпуснати 392 596,10 лв. Обектът ще разполага със спортно игрище с изкуствена трева, позволяваща практикуване на няколко вида спорт, ажурна ограда и LED прожектори.

ММС отпуска 296 466,08 лв. за изграждането на многофункционална спортна площадка в училищния двор на СУ "Антим I" в Златоград. Проектът включва изграждане на ограда, полагане на нова настилка, озеленяване и оборудване. 

Проект за обновяването на многофункционална спортна площадка за футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт в град Златоград е финансиран с 229 915,06 лв. Целта е да бъдат осигурени възможности за практикуване на различни видове спорт и повишаване на двигателната активност на населението. Ще бъдат монтирани нови LED прожектори, а настилката и металната ограда ще бъдат подменени.

479 066 лв. са отпуснати за ремонт и модернизация на съществуващо спортно игрище в двора на ОУ "П. К. Яворов", с. Токачка, община Крумовград. Предвижда се изграждане и оборудване на мултифункционално игрище и разчертаване на спортна маркировка за различни видове спорт, подмяна на ограда, портал и метални стълбове.

ОЩЕ НОВИНИ

Зам.-министър Захари Христов: Има решение за трафика през тунел "Железница"

Зам.-министър Захари Христов: Има решение за трафика през тунел "Железница"

Възможно е до два месеца след намиране на вариант за укрепване на свлачището преди тунела да бъде пуснато движението по едното платно на АМ „Струма“ и то да премине през едната тръба на тунела

Германска компания обмисля инвестиция за разкриване на 2 000 нови работни места в България

Германска компания обмисля инвестиция за разкриване на 2 000 нови работни места в България

Това стана ясно по време на среща на служебния министър на икономиката Никола Стоянов с представители на фирмата

Ремонтират 6-километрова отсечка между селата Груево и Летовник по пътя за планинския извор Дамбалъ

Ремонтират 6-километрова отсечка между селата Груево и Летовник по пътя за планинския извор Дамбалъ

По този начин ще бъде завършен целият маршрут до мистичната местност, като това ще бъде втори ремонтиран участък от пътя за култовия връх

Световната банка ще подпомага процеса по изпълнението на програми за обновяване на сградния фонд

Световната банка ще подпомага процеса по изпълнението на програми за обновяване на сградния фонд

Това е част от проекта „Вълна на реновиране“, като средствата за него са осигурени от Европейската комисия

АПИ: Тунел "Железница" на АМ "Струма" не е готов

АПИ: Тунел "Железница" на АМ "Струма" не е готов

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод твърдения на Института по пътна безопасност

Обновяват физкултурния салон на 89 ОУ "Д-р Христо Стамболски" в София

Обновяват физкултурния салон на 89 ОУ "Д-р Христо Стамболски" в София

Ремонтните дейности се извършват по възлагане на районна администрация „Искър“