Обявиха завършването на груб строеж на сградата на мястото на бившето чешко посолство в София

586

FPI City Tower се сертифицира с платинен LEED сертификат – най-широко използваната система за оценка на устойчиви сгради в света


Вчера на работна закуска в присъствието на бизнес партньори "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ  обяви завършването на грубия строеж на FPI City Tower – сграда със смесено предназначение в центъра на София, на мястото на бившето чешко посолство. Тя се намира на бул. „ Янко Сакъзов“ 7 до паметника на Васил Левски и се планира да бъде изцяло завършена до пролетта на 2025 година.

От страна на домакините на представянето присъстваха основателите на "ФеърПлей Интернешънъл" - Марио и Анна Захариеви

Теренът е 3 500 кв. м, разгънатата застроена площ е 17 000, а отдаваемата офис площ на сградата е 9 000 кв. м. Работните пространства предлагат гъвкаво разпределение и функционалност, двоен под, окачени тавани, VRF 3-тръбна климатизация, самостоятелна вентилация във всеки офис, LED осветление с протокол DALI и окабеляване категория 6А, казаха инвеститорите. Системата за централен мениджмънт упражнява мониторинг и контрол на всички сградни инсталации, като включва и енергиен мениджмънт. Асансьорите са последно поколение с регенеративни инвертори за възстановяване на до 75% от консумираната енергия. Инсталираната фотоволтаична система за вътрешна употреба ще покрива до 20% от дневните нужди на офис сградата.

На партерния етаж се предвиждат търговски обекти, заведение за хранене и многофункционална зала. От втори до шести етаж ще бъдат разположени офиси клас А, а от 7 до 13 етаж сградата е с жилищно предназначение. Вижте още подробности тук.

"ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ е компания с над 17-годишна история, която инвестира в изграждането и управлението на висок клас недвижими имоти. Към момента портфолиото на дружеството включва три офис сгради в София, хотел в Банско, ваканционно селище в Созопол, почивна база в Черноморец, проект в Паничище и земя в Сандански, Сапарева баня, София и Созопол. Част от портфолиото на компанията са в.к. „Санта Марина“ в Созопол, което е носител на “PRIX D’EXCELLANCE AWARD ОТ 65-я конгрес на FIABCI и четиризвездния хотел „Св. Иван Рилски СПА Ризорт“ в Банско, удостояван с награди от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  

Асет мениджърът Олга Стоичкова и изпълнителният директор на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ Кристина Петрова

ОЩЕ НОВИНИ

Citybuild представя обновена платформа за архитектурната общност

Citybuild представя обновена платформа за архитектурната общност

Сайтът вече дава възможност да създавате собствен профил, да публикувате проекти и да управлявате сами своето дигитално представяне

Иновативен жилищен проект на Дания спечели наградата Green Cities Europe Award 2023

Иновативен жилищен проект на Дания спечели наградата Green Cities Europe Award 2023

Заобиколен от зеленина и езеро, Basecamp Lyngby в Копенхаген предлага жизнена среда с богато биоразнообразие

Изграждат първото междублоково пространство в Стара Загора за преодоляване на ефекта "Градски топлинен остров"

Изграждат първото междублоково пространство в Стара Загора за преодоляване на ефекта "Градски топлинен остров"

То се намира в кв. „Железник“ между ул. „Загорка“ 31 и 33 и ул. „Старозагорско въстание“ 26 и 28

Започна изграждането на втори търговски комплекс HOLIDAY PARK в София

Започна изграждането на втори търговски комплекс HOLIDAY PARK в София

На разположение на клиентите ще има два хипермаркета и над 20 магазина и заведения