Очаква се през лятото да започне строителството на апартаментен комплекс в Боровец на мястото на стар хотел

196

 7 Angels ще замени бившия "Зодиак" и ще предложи 70 апартамента


Един от големите индустриалци в Самоков Сотир Немов, собственик на компании от групата "Си 7" за производството и търговията със сладкарски изделия и на местна онлайн медия, започва изграждането на затворен комплекс 7 Angels със 70 апартамента в два блока, ресторант и спа зона в курорта "Боровец", съобщи „Капитал“.

7 Angels ще бъде на мястото на стария хотел "Зодиак" (впоследствие комплекс "Гергана") в района на стария център на Боровец, закупен от Немов през април 2022 г. Хотелът не работи от четири години. Базата е бивш почивен комплекс на профсъюзите, завършен през 1986 г., а основен ремонт е направен през 2001 г. Комплексът се състои от две основни сгради, свързани с топла връзка. Общата РЗП е около 6 хил. кв.м.

Снимка: trivago.bg

При бъдещото строителството общата РЗП ще достигне 8 хил. кв.м. Според инвеститора, параметрите на 7 Angels ще надхвърлят умерено стария хотел и проектът се води по-скоро реконструкция. Както и досега ще има два блока - единият ще остане 3-етажен, а другият ще бъде 4 етажа плюс един мезонетен с два апартамента.

Проектант е архитектурното студио ISPDD. Идеята е за алпийска визия на сградите и панорамни прозорци. Предвидени са апартаменти с големина от 55-60 до 223 кв.м. Таваните ще са високи над 2.60 м, като ще има и помещения с височина около 3.30 м.

Апартаментите ще са ориентирани на юг, запад и изток, с 1, 2 или 3 спални, с опция за обединяване на съседни апартаменти и възможност за собствена градинска тераса. В общите площи са предвидени и тераси с гледки към ски пистите на курорта.

7 Angels ще разполага с уелнес и спа център с вътрешни и външни сауни, малък басейн с дифузьори, парна баня и стаи за масаж, фитнес и паркинг на подземно ниво със станции за зареждане на електроавтомобили.

Бутиковият комплекс 7Angels ще бъде изграден по концепцията за Healthy Building с най-съвременни строителни технологии и решения за енергоефективност, казва инвеститорът.   

В момента се провежда конкурс за строител между местни фирми. Очаква се строителството да започне през лятото и да завърши в края на 2025 г.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Откритият плувен басейн в Силистра ще заработи отново

Откритият плувен басейн в Силистра ще заработи отново

Договор за безвъзмездното му отдаване беше подписан между кмета на Общината Александър Сабанов и собственикът на басейна Явор Георгиев

Фондация "На открито" в партньорство с УАСГ представи разработки за обновяване на четири места за отдих в парк "Хисарлъка" в Кюстендил

Фондация "На открито" в партньорство с УАСГ представи разработки за обновяване на четири места за отдих в парк "Хисарлъка" в Кюстендил

Обектите са около входовете на парка при стадион “Осогово”, при бившия санаториум за детски белодробни заболявания, под зоопарка и в обхвата на крепостта

Община Враца получава държавен имот в с. Паволче за изграждане на образователен и културен център

Община Враца получава държавен имот в с. Паволче за изграждане на образователен и културен център

Така ще се осигури пространство за обучение и семинари, столова, зала за игри и практически дейности и други