Представят различен поглед върху бункерите на столицата

91

Събитието ще покаже как един успешен проект за вдъхване на нов живот на такова пространство може да промени начина, по който виждаме града и неговата история


Първата част на събитието, организирано от Клуб "Смисъл", Hyperspace Social Tech Hub и Optimistas, е посветена на презентацията на д-р Иво Анев, който е ръководител и икономически експерт в екипа за концепция за Централна минерална баня, работи с Българската асоциация за термално наследство (БАТН) и част от Клуб "Смисъл". Той ще сподели факти и истории за бункерите в София и ще представи нов поглед върху тези подземни пространства.

Втората част на събитието ще представи проект на Optimistas - инициатива, подкрепяща нестандартни и предизвикателни проекти, свързани с развитието на културата и градската среда. Те ще споделят своя опит с възстановяването на бивш склад за боеприпаси от времето на Османската империя във Варна, превърнал се в алтернативно младежко пространство ReBonkers.

Последната част от събитието на 21 март (четвъртък) от 18:30 часа ще бъде посветена на дискусия, модерирана от арх. Веселин Алексиев, който се занимава с теми като културно наследство. По време на дискусията ще имате възможност да зададете своите въпроси и да споделите мнението си.

Мястото на събитието - Hyperspace Social Tech Hub (ул. "20-и април" 13), е пространство за събития и срещи в сферата на иновациите, предприемачеството, изкуството и значимите каузи. Основна движеща сила на пространството е сплотяването на общност от Change Seekers – хората, които постоянно търсят и работят за изграждане на положителна промяна. Събитийната програма на Hyperspace включва лекции, уъркшопи, изложби и експерименти в областта на технологичните и креативни индустрии.

Организаторите набират средства за лабораторни изследвания на различни материали, намерени в бункер, проучвания и анализи на пространството, обезопасяване и събиране на документи. Те се надяват да подпомогнете кампанията, като закупите билет от 20 лева за събитието.

ОЩЕ НОВИНИ

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Очаква се да бъдат изградени още офисна, битова и складова част, ферментационно помещение и други, като вече е насадено и ново лозе в рамките на парцела

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница