Предстои конференция по повод Националния ден на обновяването

72

Събитието е организирано от сдружение Renovate Bulgaria, национален партньор на европейската кампания Renovate Europe, чиято основна цел е намаляване на потреблението на енергия на сградния фонд в Европейския съюз с 80% до 2050 г.


Обновяването на сградния фонд е още по-актуално в момента, когато недалеч от България бушува война, когато цените на енергията достигнаха исторически високи стойности, когато енергията се използва като оръжие. Целта на провеждания от 2020 година „Ден на обновяването“ е да популяризира в обществото и пред политическото ръководство на България необходимостта от ускоряване и задълбочаване на процеса на енергийно ефективно обновяване на сградния фонд като най-устойчивото решение за постигане на целите за намаляване на потреблението на енергия и преодоляване на опасностите от енергийна бедност и загуба на конкурентоспособност на българската индустрия.

Сдружение „Да обновим България“ (Renovate Bulgaria) ви кани да участвате в Националния ден на обновяването. Конференцията ще се проведе на 19 октомври (четвъртък) от 9:30 часа в сградата на Камарата на строителите в България на ул. „Михаил Тенев“ 6 в София. Темата е „Обновяването на жилищните  сгради: накъде след края на 100% грантово обновяване?“, като ще се коментират новите предизвикателства пред сградното обновяване, има ли България необходимия човешки ресурс за това и какво е управлението на процеса.

Събитието е насочено към вземащи решения на политическо и административно ниво, експерти и специалисти от държавната и общинската администрации, архитекти, инженери-проектанти, строители и консултанти, работещи в областта на енергийно ефективното обновяване на сгради. Сред участниците във форума са: Адриан Джойс – директор на Renovate Europe Campaign, Кадри Симсон - eвропейски комисар по въпросите на енергетиката, Ивайло Алексиев – изпълнителен директор на АУЕР, арх. Иван Несторов – изпълнителен директор на КСБ, Искра Михайлова – депутат от ЕП, и Радан Кънев – депутат от ЕП.

Участието е безплатно, като изисква предварителна регистрация не по-късно от 18 октомври тук.
Събитието ще се излъчва и онлайн на платформата MS Teams.

ОЩЕ НОВИНИ

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

Той е мултифункционален и с няколко независими технологични линии

Откриха новата сграда към лекоатлетическа зала на СКЛА "Локомотив Пловдив"

Откриха новата сграда към лекоатлетическа зала на СКЛА "Локомотив Пловдив"

Ще бъде реновирана и настилката на лекоатлетическата писта, която е от малкото закрити съоръжения за спорта

В курортен комплекс "Белчин бани" край самоковското село Белчин изграждат къмпинг с минерална вода

В курортен комплекс "Белчин бани" край самоковското село Белчин изграждат къмпинг с минерална вода

Той ще включва сграда с пространства за забавление, хранене, СПА и два плувни басейна (на закрито и открито), бунгала, каравани, палатки и обслужващи санитарни помещения върху площ от 18 400 кв.м

11 архитекти завършиха успешно курса Шайо - България

11 архитекти завършиха успешно курса Шайо - България

Двегодишното специализирано обучение е по опазване на недвижимото културно наследство