Предстои конференция по повод Националния ден на обновяването

69

Събитието е организирано от сдружение Renovate Bulgaria, национален партньор на европейската кампания Renovate Europe, чиято основна цел е намаляване на потреблението на енергия на сградния фонд в Европейския съюз с 80% до 2050 г.


Обновяването на сградния фонд е още по-актуално в момента, когато недалеч от България бушува война, когато цените на енергията достигнаха исторически високи стойности, когато енергията се използва като оръжие. Целта на провеждания от 2020 година „Ден на обновяването“ е да популяризира в обществото и пред политическото ръководство на България необходимостта от ускоряване и задълбочаване на процеса на енергийно ефективно обновяване на сградния фонд като най-устойчивото решение за постигане на целите за намаляване на потреблението на енергия и преодоляване на опасностите от енергийна бедност и загуба на конкурентоспособност на българската индустрия.

Сдружение „Да обновим България“ (Renovate Bulgaria) ви кани да участвате в Националния ден на обновяването. Конференцията ще се проведе на 19 октомври (четвъртък) от 9:30 часа в сградата на Камарата на строителите в България на ул. „Михаил Тенев“ 6 в София. Темата е „Обновяването на жилищните  сгради: накъде след края на 100% грантово обновяване?“, като ще се коментират новите предизвикателства пред сградното обновяване, има ли България необходимия човешки ресурс за това и какво е управлението на процеса.

Събитието е насочено към вземащи решения на политическо и административно ниво, експерти и специалисти от държавната и общинската администрации, архитекти, инженери-проектанти, строители и консултанти, работещи в областта на енергийно ефективното обновяване на сгради. Сред участниците във форума са: Адриан Джойс – директор на Renovate Europe Campaign, Кадри Симсон - eвропейски комисар по въпросите на енергетиката, Ивайло Алексиев – изпълнителен директор на АУЕР, арх. Иван Несторов – изпълнителен директор на КСБ, Искра Михайлова – депутат от ЕП, и Радан Кънев – депутат от ЕП.

Участието е безплатно, като изисква предварителна регистрация не по-късно от 18 октомври тук.
Събитието ще се излъчва и онлайн на платформата MS Teams.

ОЩЕ НОВИНИ

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Очаква се да бъдат изградени още офисна, битова и складова част, ферментационно помещение и други, като вече е насадено и ново лозе в рамките на парцела

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница