"Приложен център за наука и изкуство" създават в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свети Влас

177

Проектът на Think Forward е за цялостна реновация на сутерена на училището


Графики: Габриела Иванова 

Идейният и технически проект на Think Forward за "Приложен център за наука и изкуство" е резултат от необходимостта от проектно-базирано обучение в българските училища, в които се усвояват предимно теоретични знания поради липса на адекватна материална база. Проектът предвижда изграждането на пространства за дигитални изкуства, музикален кабинет, фотографско студио, работилници за аналогово и дигитално моделиране, изследователска лаборатория по природни науки, както и обновяването на коридорното пространство като пресечна точка на наука и изкуство. Изследователската лаборатория и работилницата за аналогово и дигитално моделиране са първите две реализирани пространства от планирания център.

Вдъхновени от съвременните тенденции в образованието, пространствата изследват възможностите за провеждане на интердисциплинарно обучение. Изследователската лаборатория обединява три отделни съществуващи помещения и се разгръща в голямо пространство за обучение по природни науки. Благодарение на плъзгащите се врати лабораторията може да се използва от един или два класа. Зоната с амфитеатралния подиум позволява различни режими на преподаване, работа в малки групи, както и практическо обучение по химия и биология посредством лабораторно оборудване. Отвъд подвижните прегради учебното пространство се състои от зони за отдих, дискусия и интерактивно преподаване.

В съседство учениците прекрачват прага на стаята за моделиране – групово и дигитално в центъра около маси за екипна работа, индивидуално и аналогово по периферията в специално обособени работни кътове.  

Фотографии: Think Forward
 

Предишните проекти на Think Forward в училището "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас са за преобразяване на спортна зала и фоайе, 5 ROOMS, OUT-OF-SCHOOL, DEMOKRATOS  и STAIRWELL.

ОЩЕ НОВИНИ

Студенти създадоха интериорни проекти за Народно читалище "Алеко Константинов 1897" в София

Студенти създадоха интериорни проекти за Народно читалище "Алеко Константинов 1897" в София

Чрез конкурса NovaCity Group подпомага инициативата за събиране на средства за реконструкция на паметника на културата

Вижте класираните проекти в конкурса за оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта в София

Вижте класираните проекти в конкурса за оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта в София

На 17 май журито се запозна с авторите на проектите, на които бяха присъдени две втори награди

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и плановете си до края на годината

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и плановете си до края на годината

Веригата обяви откриването на два нови и пет обновени обекта у нас, както и на още един обект в Турция