Проект с поредица от стенописи "Палеолитно ехо" ще се реализира в Дряново от творци от страната и чужбина

110

Акцентът ще бъде върху хората от палеолита, живели в пещерата "Бачо Киро", за които археолози доказаха, че са били първите Хомо сапиенс в Европа


“Палеолитно ехо” е планирана поредица от стенописи в Дряново, която ще отбележи най-ранният известен Homo sapiens в Европа, открит в пещерата "Бачо Киро" през 2020 г. Организаторите на инициативата ще почетат по интересен начин нашите предци и техният творчески и изследователски дух. Проектът ще се реализира в Дряново от художника Крум Балджийски и други творци от страната и чужбина.

Инициативата на творческия колектив е подкрепена от инж. Владимир Лафчийски, управител на фирма "Платекс", където се намира и изрисуваният от Балджийски 45-метров фабричен комин "Пръстените на времето". 

Стенописците за проекта “Палеолитно ехо” са: Селвен Муниан (Великобритания), Агони Хидес (Тенерифе), Алис Нюстед (Великобритания), Рори О'брайън (Великобритания), Rags (Габрово/Варна), Лидия Иванова (Кюстендил), Кром Багелски (Ихтиман), Гейл Магенис (Ирландия), Калин Тонев (София), Костадин Радичев (Момчиловци), Ханко Седевчев (София).

ОЩЕ НОВИНИ

Стартира международен архитектурен конкурс за новата визия на Градския пазар в Пазарджик

Стартира международен архитектурен конкурс за новата визия на Градския пазар в Пазарджик

Общината кани архитекти, урбанисти и мултидисциплинарни екипи с отношение към градската среда да се включат в конкурса с краен срок за предаване на проектите 5 септември

Одобрени за финансиране са 799 проекта в кампанията "Чиста околна среда 2025"

Одобрени за финансиране са 799 проекта в кампанията "Чиста околна среда 2025"

Бюджетът на конкурса е значително завишен на 9 милиона лева поради големия брой на проектните предложения  

Тази събота ГОЛЯМАТА МАСА се завръща в столичния район "Оборище"

Тази събота ГОЛЯМАТА МАСА се завръща в столичния район "Оборище"

На 31 май улиците „11-ти август" и „Врабча" ще се превърнат в сцена за споделени моменти, култура и вкусна храна с първото за годината издание на инициативата