Раздадоха Годишните награди за строителство M2

274

За десета поредна година бяха отличени най-активните инвеститори, проектанти, строители и консултанти, на база завършени квадратни метри разгъната застроена площ


Снимка: Годишни награди за строителство M2

Инвеститор на годината е "Стройколукс" ООД с общо 103 487 кв.м с 4 завършени сгради, които са "Томов Плаза", "Белмекен Резиденс", "Примеа Бийч Вилас" и "Каса Кубика комплекс с къщи".

Проектант на годината с най-много завършени площи за 2022 г. е RT Consult ltd. Architecture & Design с общо 296 045 кв.м и 17 завършени проекта, сред които са модернизацията на завод "БеЕй Глас", "СоХоум" жилищен комплекс, "Панорама Парк Изток".

Строител на годината е "Главболгарстрой" АД с 122 345 кв.м и 11 реализирани и въведени в експлоатация сгради, сред които са Фабриката за мебели на "Виденов", "Офис Парк Пловдив – етап 2", Логистичен център на "Транспрес", "Карлово Уей Парк" и други.

Отличието за консултант на годината отиде при "ММВ Инженеринг" с 298 059 кв.м и общо 33 завършени сгради, сред които са "София Тауър 2", "Парк Вю Резиденс II", "Бизнес Гардън Офис Х 1 и 2", "Лайт Вю" жилищен комплекс и много други.

Победител за инвеститор и строител в категория „Ваканционни комплекси” станаха съответно "Булкапитал Груп" - Azur Varna Resort и "Домекс Кънстракшън" - Domex. За победител за проектант в категорията беше награден "Ситев Проект", а победител за консултант е "Диалекс".

В категория специализирани и публични сгради за 2022 г. със статуетка бяха наградени инвеститорите от "Блокс Груп България" ЕАД, а отличени за проектант - "ПроАрх" АД. Победител в категория строител на специализирани сгради е "Диана Комерс 1" ООД и за консултант - "С Консулт" ЕООД.

Големият победител в категорията инвеститор на атракционни и спортни сгради стана Столична община - район Банкя с реконструкцията на Градската баня. Със същата сграда за проектант в категорията беше отличен "Георгиев Дизайн Студио" ЕООД. Победител в категория строител стана "Стреза" ЕООД, а за консултант - "Строителен Стандарт", заради работата си по същия проект.

Наградата за инвеститор на промишлени и складови сгради отиде при "БиЕй Глас България". Най-активен проектант в категория индустриални сгради за 2022 г. стана RT Consult ltd. Architecture & Design с 86 744 кв.м. Победител в категория строител е "Главболгарстрой" с 4 построени сгради. За консултант приза печели "Монолит Консулт".

Отличието за най-активен инвеститор на офис сгради беше взето от "Офис Х" АД, за проектант на офиси спечели "Ем Би Ел" ООД. Победител в категория строител е PSS Construction, а консултант в категория офис сгради спечели "ММВ Инженеринг".

Победител в категорията "Търговски сгради" получиха инвеститорите от "Видеолукс Холдинг", проектантите от екипа на АДС ЕООД | Architectural Design Studio, строителна компания с най-много реализирани търговски площи - "Аргогруп Екзакт" и за консултант - "ММВ Инженеринг".

В категорията за жилищни сгради победител за инвеститор стана "Стройколукс" ООД, за проектант с най-много жилищни площи беше отличен арх. Радо Тодоров, управител на RT Consult ltd. Architecture & Design. Победител за строител на жилища е "Арх Ситистрой" ЕООД, а за консултант/надзор - "С Консулт" ЕООД.

В категорията на хотелските сгради за най-голям реализиран хотелски комплекс Kings’ Valley Medical & Spa Hotel в Казанлък донесе отличнието на инвеститора "Кингс Валей" ЕООД. Архитектите на комплекса са Tcikalov & Architects, строител е НИКМИ АД, а консултант - "Алмин-Импекс".

Годишните награди за строителство M2 бяха раздадени в рамките на ФОРУМ РЕАЛ - домакин на бранша за строителство и недвижими имоти. Събитието събра над 500 посетители на 26 януари във ВИП залата 2020 Event Space в София.

ОЩЕ НОВИНИ

Нов многофункционален център и обновен централен площад ще имат в Момчилград

Нов многофункционален център и обновен централен площад ще имат в Момчилград

Споразуменията бяха подписани преди дни в Министерството на регионалното развитие

Община Плевен подписа договор за техническа помощ за инвестиции в Зоологическата градина

Община Плевен подписа договор за техническа помощ за инвестиции в Зоологическата градина

Целта на процедурата е да се подпомогне разработването на пакет от документи за кандидатстване и последващо финансиране на проект за ремонтни дейности

Правителството отпусна 3,5 млн. лв. за доизграждане на храм "Св. вмчк. Архидякон Стефан" и духовен комплекс към него в Южния парк в София

Правителството отпусна 3,5 млн. лв. за доизграждане на храм "Св. вмчк. Архидякон Стефан" и духовен комплекс към него в Южния парк в София

Решението на кабинета дори надхвърля размера на сумата, поискана от Софийската света митрополия, посочват от пресцентъра на МС

Плувният басейн във факултета "Техника и технологии" към Тракийския университет в Ямбол ще бъде възстановен

Плувният басейн във факултета "Техника и технологии" към Тракийския университет в Ямбол ще бъде възстановен

Спортното съоръжение ще се използва както от студентите, така и от гражданите и гостите на града

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

Форматът в Интер Експо Център в София приема ключовите събития ARCHINOVA 2023 и Бранд на България