Широкоформатният печат е успешно средство за комуникация и преобразяване на пространства

98

Продуктите на Rebrand ще ви предложат варианти за въздействащи послания и създаване на атмосфера и идентичност


От Rebrand са открили тайната на успешната комуникация между хората в 21 век и тя е визуализацията. Като широкоформатна печатница те добре знаят, че напоследък картинните изображения доминират във всички сфери на комуникацията. Новият начин за предаване на въздействащи послания е насочен към желанието за иновативност и персонализация. Затова и различните индустрии променят пътя си на комуникация и използват средствата на широкоформатния печат.

Освен за реклама, широкоформатният печат служи за други цели и намира приложение във всякакви сфери. Той е утвърден като новаторско средство в интериорния дизайн и архитектурата и служи за трансформация на всякакви пространства - от големи жилища до офиси. Начините, с които той подобрява декора, се интегрират успешно в практиката и повишават стойността на услугите, които интериорният дизайн предлага.

Персонализирани дизайни

Широкоформатният печат улеснява създаването на индивидуални дизайни, предвидени за конкретни интериорни пространства. Чрез отпечатване на персонални изображения, графики или шарки се създава красива и специфична обстановка. Подобен декор би могъл да превърне дома ви в още по-лично място за вас или да изрази бранд идентичността ви чрез интериора в офиса ви. Възможно е отпечатване върху всякакви повърхности, така че, за да се реализира идеалният вид на дадено помещение, ви трябва просто креативна идея, която широкоформатният печат може да осъществи.

Временен декор на помещения

Освен за обзавеждане на дома или работното място, широкоформатният печат  може да предложи чудесни временни решения за декорация. Услугата е много подходяща при изработване на временни декори за специален повод. Често те са лесно преносими, имат запомнящ се вид и са с възможност за персонализация спрямо характера и нуждите на събитието.

Изборът на подходящия продукт за персонализация на елементи от интериора трябва да бъде предшестван от оригинална идея или концепция. Ето и предложенията на Rebrand за подходящо позициониране, както и най-успешните им продукти за интериорна употреба:

Декорация на прозорци с фолио

Фолиото е много подходящ начин за цялостната декорация на стъкла на прозорци или витрини. Без да променя естествената светлина в стаята, то преобразява изгледа към помещението отвън. При избиране на фолио, което допълва цветовата гама в стаята, то може да добави завършен вид на интериора. Вариант е и използването на контрастни или ярки цветове за създаване на акцент в дизайна.

Декорация на прозорци със стикери

Поставянето на стикери върху прозорци, витрини или огледала се използва в дизайна основно за придаване на тематично настроение. В това си приложение продуктът е много успешен, стига да определите до каква тематика искате да се доближите. Например, стикери с природни мотиви могат да добавят усещане за спокойствие и хармония, докато стикери с градски пейзажи могат да придадат модерно и енергично усещане.

Широкоформатна декорация за стена

За да създадете перфектната атмосфера за всяко помещение, този формат на декорация предлага разнообразие от дизайни, теми и стилове. Каквото и да окачите на вашата стена ще бъде забележително, защото широкоформатните декорации за стена са отличителни. Определена декорация за стена с дадени мотиви и елементи може да постигне визуално увеличаване на пространството.

Широкоформатни тапети

Ако търсите как да разнообразите стените в интериора, да постигнете по-разчупен дизайн, или да предадете своя почерк – обмислете поставянето на широкоформатни тапети. Те са лесни за поставяне и поддръжка. Могат да бъдат поставяни върху гладки и равни повърхности, като се избягват неравните стени.

Декорация на стена с постери

Постерите са модерна и ефектна декорация, която има предимството да бъде лесна за премахване от стените и може да не е част от постоянното обзавеждане. Те са нов начин за обновяване на интериора при освежителен ремонт.

Един от начините да се прояви бизнес културата и фирмената идентичност на даден бранд е доброто обзавеждане на офиса му. Персонализираното и модерно работно пространство създава авторитет пред клиентите, повдига самочувствието на служителите и повишава разпознаваемостта на бизнеса. Широкоформатният печат и приложенията му в интериорния дизайн промениха облика на офис пространствата и направиха възможностите за декорирането им неограничени. Ще ви запознаем с някои от офис декорациите, които Rebrand препоръчват:

Канава

Декорирането с канава е подходящо за всякакъв тип офис пространства – от корпоративни офиси до арт студиа. То придава съвременен външен вид на обстановката и постига усещане за атмосфера. Канавата е въздействащ декор и заради интересния ѝ външен вид и структура и може да бъде допълнение към естетическото разнообразие в офиса или основен елемент в него. Някои дизайни могат променят пространственото ориентиране в помещението, други могат да предизвикват определени емоции. Природните картини например са много подходящи за постигане на спокойна работна среда.

Светеща офис декорация

За модерния офис е важно да има раздвиженост в дизайна. Декорацията със светещ ефект грабва вниманието, повдига настроението и създава усещане за енергичност.

Според нуждите на офиса трябва да се избере подходящи модел светеща декорация. Светещите кутии с информация и указателните табели са универсални декоративни продукти в интериора на офиса. Те са завършек към обзавеждането, с който се акцентира върху определено обозначение, което е важно за клиента или служителите.

Другият вид светеща украса са светещите лога, надписи или букви. Тези модели са по- персонални и са ключови за имиджа на бизнеса. Лесно забележими са и освен че актуализират вида на интериора, привличат нови клиенти. Добре е да се поставят на възможно най-видимите места в офисното помещение.

Широкоформатен печат във всеки етап от изграждането на дома ви

Освен в обзавеждането на дадено пространство, широкоформатният печат е и от помощ в неговото изграждане. Употребата му е много практична при необходимостта от отпечатване на задължителните графични елементи в строителството. Информационните табели чрез широкоформатен печат са лесно преносими и идват в удобен и компактен размер, който е достатъчно голям, за да бъде четим текстът. Освен това този тип табели са издръжливи на всякакви климатични условия и са подходящи за външно поставяне.

ОЩЕ НОВИНИ

Schüco FACID - свобода и нови измерения в архитектурните проекти

Schüco FACID - свобода и нови измерения в архитектурните проекти

Уникалната фасадна технология с използване на текстилни мембрани върху метална конструкция съчетава естетическа гъвкавост, високи технически характеристики и устойчивост

Калорифери - ефективно отопление за дома, офиса и строителния обект

Калорифери - ефективно отопление за дома, офиса и строителния обект

Независимо дали искате да прогоните хладния въздух от вилата си през уикенда, да поддържате комфортна температура в работилницата си или да осигурите топлина на строителната площадка, калориферът може да бъде перфектното решение

Hörmann предлага решения за монтиране на каси за врати без замазка

Hörmann предлага решения за монтиране на каси за врати без замазка

Така монтажът е по-бърз, без замърсявания и повреди

Широкоформатният печат е успешно средство за комуникация и преобразяване на пространства

Широкоформатният печат е успешно средство за комуникация и преобразяване на пространства

Продуктите на Rebrand ще ви предложат варианти за въздействащи послания и създаване на атмосфера и идентичност

"Идеал Стандарт – Видима" получи първо място в категория "Човешки ресурси" в годишните награди на Министерството на труда и социалната политика

"Идеал Стандарт – Видима" получи първо място в категория "Човешки ресурси" в годишните награди на Министерството на труда и социалната политика

Високо оценени са социалната политика, отношението и грижата към работещите, създаването на безопасни условия на труд и много други добри практики

Matte Black QuickFix e новият впечатляващ цвят от продуктовата гама на GROHE

Matte Black QuickFix e новият впечатляващ цвят от продуктовата гама на GROHE

С функционалност, иновативни технологии, естетика и устойчивост вашите баня и кухня могат да се превърнат в стилни и удобни пространства