Стартира обществена поръчка за проектиране на ремонта на над 18 км пътища в област Стара Загора

46

Поръчката е в три обособени позиции


Областно пътно управление – Стара Загора обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на 18,4 км второкласни и третокласни пътища в областта. Кандидатите могат да подават офертите си до 10 ноември.

В първата е проектирането на основния ремонт на близо 3 км от път II-55 Нова Загора – Свиленград /от км 124+170 до км 126+860/. По второкласното трасе преминава част от трафика от Северна България към ГКПП „Капитан Андреево“. Участъкът, който е предвидено да се ремонтира, е в района на Полски Градец. Настилката е силно компрометирана и на места липсва. Индикативната стойност на поръчката за изработване на проекта е 53 800 лв. без ДДС.

Във втората позиция е проектирането на рехабилитацията на 12,5 км от път II-56 Шипка – Горно Сахране /от км 0 до км 12+555/. Второкласният път е основна транспортна връзка на населените места в община Павел баня. Отсечката, за която ще се изготвя проект, е при село Горно Сахране. Ще се ремонтират и два моста над реките Лешница и Габровница. Прогнозната стойност на поръчката е 251 100 лв. без ДДС.

Третата обособена позиция е за проектирането на основния ремонт на над 3 км от път III-5505 Мъдрец - Орлов дол /от км 0 до км 3+150/. Участъкът започва от кръстовището с път II-55 Велико Търново – Свиленград, преминава през Мъдрец и завършва при границата между областите Стара Загора и Хасково. Индикативната стойност на поръчката е 63 000 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение за всяка от трите обособени позиции е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Въз основа на готовите проекти ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

ОЩЕ НОВИНИ

Ученици, студенти и работещи младежи представиха идеи за развитие на селските райони

Ученици, студенти и работещи младежи представиха идеи за развитие на селските райони

Сред идеите-победители са решение за ремонт на пътища с използване на преработена пластмаса в полагания асфалт и за съживяване и модернизиране на сгради „архитектурни призраци“ в селата чрез използване на съвременни енергийни решения и екологични строителни методи

Официално стартира обновяването на Дома на културата в Габрово

Официално стартира обновяването на Дома на културата в Габрово

Сградата е символ на града не само като архитектура – тя носи спомена за неговото духовно развитие вече шест десетилетия 

На финален етап е реконструкцията и благоустрояването на Градската градина в Луковит

На финален етап е реконструкцията и благоустрояването на Градската градина в Луковит

Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия за въвеждане на обекта в експлоатация

До края на годината ще е готова отсечката "Сарафово" – Бургас, част от Северния обход на града

До края на годината ще е готова отсечката "Сарафово" – Бургас, част от Северния обход на града

„Като кмет няма как да не съм доволен, че в този проект са включени и локалите, които дават перспектива за развитие на Бургас", коментира кметът Димитър Николов