По ОПРР стартира рехабилитацията на 9,5 км от пътя Каблешково - Межден

230

Третокласният път е най-пряката пътна връзка между общинските центрове Дулово и Тервел и свързва областите Силистра и Добрич


По Оперативна програма „Региони в растеж“ стартира рехабилитацията на 9,5 км от път III-2077 Каблешково - Межден в област Силистра. Третокласният път осигурява достъпа на населените места до първокласния път I-7 Силистра - Шумен, по който преминава транзитното движение между ГКПП „Силистра – Кълъраш“ и АМ „Хемус“.

Участъкът, който ще се ремонтира, започва при границата с област Добрич /11-ти км/, преминава през село Межден и завършва на 50 м от кръстовището с път I-7 Силистра – Шумен /при км 20+564/. Проектът предвижда изпълнението на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност, полагане на асфалтова настилка, възстановяване на банкетите и откосите, подобряване на отводняването чрез почистване на съществуващите водостоци и отводнителни окопи, както и изграждането на нови, полагане на хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. В с. Межден се планира изграждане на колекторна система, подмяна на водопровод, нови тротоари, бетонови бордюри, оформяне на зелени площи, изграждане на рампи пред гаражни входове, оформяне на рампи за хора в неравностойно положение и обособяване на джобове за контейнери за битови отпадъци. Ще се ремонтира едно голямо съоръжение - 9-метров мост, преминаващ над дере в близост до границата с област Добрич.

Обновяването на третокласния път Каблешково - Межден ще подобри свързаността на близките населени места с общинските центрове Дулово и Тервел, областните градове Силистра и Шумен, като това ще осигури на гражданите по-бърз и удобен достъп до административни, здравни и образователни услуги. Ще се скъси времето за път и ще се подобри пътната безопасност.

Строително-монтажните работи са възложени на „Автомагистрали - Черно море“ АД. Договорът е на стойност 6 481 649,88 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи Обединение „СНИК ТРИ ЕС“, с участници: „СНИК“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 102 000 лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Инжконсултпроект“ ООД.Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца от откриването на строителната площадка.

Общата стойност на проект BG16RFOP001-7.001-0035 Лот 35 „Път III-2077 Каблешково – Межден от км 11+000 до км 20+564,83, с обща дължина 9,565 км, област Силистра” е 6 614 552,42 лв. с ДДС. Финансирането от Европейски съюз е 850 809,56 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 150 142,86 лв. с ДДС. Собственият принос от бенефициента Агенция „Пътна инфраструктура“ е 5 613 600 лв. с ДДС.

ОЩЕ НОВИНИ

Община Варна организира обществено обсъждане на инвестиционния проект за разширяване на булевард "Цар Освободител"

Община Варна организира обществено обсъждане на инвестиционния проект за разширяване на булевард "Цар Освободител"

Булевардът е един от най-натоварените в града, а в плана е заложено още реализация на градска железница изцяло северно от него

Търговска верига започна изграждане на нов комплекс в столичния квартал "Орландовци"

Търговска верига започна изграждане на нов комплекс в столичния квартал "Орландовци"

Освен супермаркет, в комплекса ще има магазини за бърза мода и редица допълнителни услуги

В  Русе направиха първа копка на водно-рехабилитационния център на Фондация "Александър Русев"

В Русе направиха първа копка на водно-рехабилитационния център на Фондация "Александър Русев"

Центърът на предоставен от общината терен ще помага на деца и възрастни с увреждания да се възстановяват

Подготвят обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Подготвят обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Обновената стойност за изпълнение на проекта от близо 79 милиона е приета на 17 април на второ четене в Народното събрание