Утре пускат движението по новия пробив на бул. "Филип Кутев" от "Симеоновско шосе" до ул. "Сребърна"

780

Той е с дължина от 1,2 км, 6 ленти за движение, буслента, велоалея, широки тротоари, LED осветление, 200 нови дървета, а стената към Зоологическата градина е изрисувана с нейните обитатели


Утре пускат движението по новият пробив на бул. "Филип Кутев" от "Симеоновско шосе" до ул. "Сребърна". Заедно с изградения миналата година участък булевардът с дължина близо 2,3 км е част от третия градски ринг, с който се свързват бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Така се очаква да бъде разтоварен трафикът не само в южните квартали, но и в центъра на града.

На новият пробив на "Филип Кутев" са направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. "Г. М. Димитров", където също е изградена нова подземна инфраструктура.

Стената към Столичната зоологическа градина е изрисувана с нейните обитатели от художника Андрий Палвал. Вижте още снимки тук.

Променя се организацията на движението по булеварда при кръстовището с бул. "Г. М. Димитров". Предимство се дава на движението по бул. "Филип Кутев".

Снимки: Аделина Ангелова

Догодина ще завърши и новото южно платно на „Филип Кутев“ между ул. „Сребърна“ и бул. „Черни връх“. Започна работа и по последният участък от бул. „Т. Каблешков“ – пробивът от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“. До края на годината трябва да бъде пусната и нова автобусна линия №288, която ще свърже кв. „Гео Милев“ с бул. „Черни връх“, а довеждащите бусчета на „Кръстова вада“ и „Витоша ВЕЦ Симеоново“, освен до метрото, ще имат връзка и с новата линия.

Източник: vbSky

0:09 - Посока бул. "Симеоновско шосе" - ул. "Сребърна"
2:58 - Разширение между ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх"
4:04 - Посока ул. "Сребърна" - бул. "Симеоновско шосе"

ОЩЕ НОВИНИ

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем - Ксанти

Въпреки трудностите постепенно се придвижва проектът за Зеления ринг в София

Въпреки трудностите постепенно се придвижва проектът за Зеления ринг в София

Процесът се проточва заради процедури по прехвърляне на собственост и обжалвания