В Шанхай отвори нов магазин на водеща компания в областта на информационните и комуникационни технологии

71

Проектът е на нидерландското архитектурно UNStudio


Източник на снимката: Wen Studio

UNStudio създава проекта за магазина с идеята за различно и ориентирано към потребителя клиентско изживяване. Работейки в тясно сътрудничество с дизайнерския екип на Huawei, студиото създаде концепция, която обединява интерактивни изживявания, технологии и места за комуникация. Вдъхновена от природата и операционната система „Harmony“ на Huawei, геометрията на двуетажния магазин Huawei Taikoo Li се основава на биофилни форми, които плавно преминават отвън навътре.

Източник на снимката: Huawei

По фасадата подобни на венчелистчета елементи се развиват в мащаб и ротация, за да образуват геометрична система, съчетаваща природата и технологията. Главната фасада формира символична врата, а наред с избора на цвят и материал разгръщащата се композиция създава идентичност. Стъблата на венчелистчетата закриват структурните стойки на остъкляването, за да съставят стъклен фронт без рамка, който увеличава видимостта и позволява на естествената светлина да нахлува дълбоко в магазина. Вечер осветителни елементи, вградени в краищата на венчелистчето, хвърлят меко сияние върху фасадата и активират лицевата страна.

Източник на снимката: Huawei

Фасадата с южно изложение е съставена от вълнообразна стъклена повърхност от пода до тавана, която размива границата между интериора на магазина и външното обществено пространство.

Източник на снимката: Wen Studio

Елементите за сядане и зеленината, разположени в криволичещата стъклена витрина, допълнително се сливат отвътре и отвън.

Източник на снимката: Huawei

Спираловидното „Дърво на хармонията“ продължава естетиката на външната фасада в магазина. Видим отвън, този елемент закотвя зоната на главния вход, служейки като генератор на трафик.

Визуализации: UNStudio

Елементът също така отклонява пешеходния трафик към стълбището от главния атриум към втория етаж. Тази функция е предназначена и да улесни интерактивните преживявания чрез AR - посетителите могат да имат сетивно изживяване чрез зрение, звук и мирис.

Източник на снимката: Wen Studio

Интериорът на магазина се характеризира с флуидна циркулация и цветова палитра от топли чисти тонове. Тя обедява пространствата с тавани и подове от слонова кост и колони, облечени в дърво и GRC (цимент, армиран със стъклени влакна). Масите за излагане на продукти също са направени от дърво и са допълнени с цветни мебели.

Източник на снимката: Huawei

В допълнение към централно разположените ключови „алеи“ за излагане на продукти, две различни зони за преживяване са плавно преплетени в целия двуетажен магазин. Зоните „Signature Experience“ предлагат експонати и услуги, докато петте зони „Consumer Full Scenario Experience“ позволяват взаимодействие с продуктите на Huawei, които варират от интелигентни часовници до интелигентни автомобили.

Източник на снимката: Huawei

И на двата етажа са проектирани места за събиране, почивка и споделяне. Общностната зона на HUAWEI е отворена за всички и може да се конфигурира гъвкаво в зависимост от събитията. Тук посетителите могат да участват в публични лекции, културни дейности и уроци по фитнес и здраве на Huawei.

Източник на снимката: Huawei

Срещу мястото за лекции и събития се намира кафене, където клиентите могат да се отпуснат, докато чакат следпродажбено обслужване. В допълнение, зона „В реалния живот“ служи за осигуряване на пространство за работа и развлекателни дейности.

Източник на снимката: Huawei

Галерията и стената на марката до южния вход отбелязват историята на Huawei и основните етапи от развитието й.

Източник на снимката: Huawei

В екстериора и интериора на магазина са използвани високоефективни, сертифицирани и рециклирани материали, а върху подовете и таваните са приложени разглобяеми сглобяеми системи. Усъвършенствани системи за вентилация се използват в целия магазин, за да се осигури високо качество на въздуха, а зеленината създава приятна среда.

Ема Димитрова

Екип на UNStudio:

UNStudio:  Ben van Berkel, Hannes Pfau, Garett Hwang with Johnny Chan, Sungmi Hyun, Tony Hu, Joe Mak, Phyllis Cheung, Ana Castaingts Gomez, Kan Tong and Diego Ramirez Leon, Raina Lin, Gary Huang, Guomin Lin

Местен архитект:

UDG联创设计

Консултанти:

Консултанти осветление: Brandston Partnership Inc. (BPI)
Консултанти фасада: Inhabit Group

Изпълнители:

Главен изпълнител: Symbol 上海信鸿实业(集团)有限公司
Изпълнител фасада: Josef Gartner Curtain Wall (Shanghai) Co.,Ltd

ОЩЕ НОВИНИ

До 28 март се удължава срокът за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II"

До 28 март се удължава срокът за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II"

Така се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го направят

Община Варна ще поиска от Министерството на външните работи сградата на бившето руско консулство

Община Варна ще поиска от Министерството на външните работи сградата на бившето руско консулство

Вчера общинските съветници одобриха искането за прехвърляне на собствеността с намерение сградата да бъде превърната в детска градина или да се ползва от администрацията

В София отвори най-голямата зала за спортно катерене на Балканите

В София отвори най-голямата зала за спортно катерене на Балканите

Зала "Балкан" е с катерачна площ от над 3 000 кв. м, предлага над 300 различни маршрута, а в нея могат да се катерят хора от 3 до 90-годишна възраст  

Реализираният обем на инвестиционните сделки в България миналата година е почти 221 милиона евро

Реализираният обем на инвестиционните сделки в България миналата година е почти 221 милиона евро

Това показва проучване на Colliers на пазара на инвестиционни имоти у нас през второто полугодие

Изберете гипсова шпакловка от ТЕРАЗИД за идеално гладки стени и тавани

Изберете гипсова шпакловка от ТЕРАЗИД за идеално гладки стени и тавани

Продуктът е лесен за нанасяне, с достатъчно отворено време за работа и отлично сцепление с основата