Българска планинска къща с изчистени линии в стила на скандинавския дизайн

174

При проектирането от Marand Design са подчертали простора, като едновременно са напомнили за уюта на хижите


Къщата се намира в подножието на Пирин планина. Усамотена от градския шум, ситуирана към котловината, пред нея се разкрива хоризонт с гледка към град Банско и планините Рила и Родопи. Цветовете са подбрани така, че да кореспондират с красивата гледка, обагрена в различни нюанси според сезона.

Водещо в интериора е било той да е естествено продължение на средата, а усещането за уют е подсилено от тактилните качества на материалите - камък, дърво, гранит, кореспондиращи с черен метал и стъкло. Текстилите са лен, естествени кожи и памук. Площта на къщата е 750 кв.м - дневна, четири спални с бани, игрална зала и зала за събития, която е съвременен прочит на характерните за региона ресторанти-механи.

Сложен елемент е изграждането на металната стълба със стъклен парапет, свързваща първия и втори етаж. От студиото са искали да отворят максимално погледа към дневната и да влиза естествена светлина в стълбищната клетка, затова са заменили стоманобетонната стълба с по-ефирна конструкция.

Много от аксесоарите са винтидж, търсени от антикварни магазини - контрапункт на съвременните скандинавски емблематични мебели, използвани за проекта и напомнящи за отминали планински истории.

Проектът спечели в категорията „Фамилна къща“ в Годишните награди за интериорен дизайн DIBLA DESIGN AWARDS 2021.   

ОЩЕ НОВИНИ

New Estates: Над 70% от купувачите на ново строителство се интересуват от живот извън града

New Estates: Над 70% от купувачите на ново строителство се интересуват от живот извън града

Профилът на най-желания апартамент у нас: над 120 кв. м площ, с панорамна гледка, близо до парк и детска площадка

Нови креативни зони с интерактивни игри имат учениците на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас

Нови креативни зони с интерактивни игри имат учениците на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас

От Think Forward завършиха втория етап на проекта ArtScience Center, като проектираха в коридора на сутерена места за общуване, оформени с цветен винил с геометрични форми

К-HOUSE - родена в планината, но създадена за градски живот

К-HOUSE - родена в планината, но създадена за градски живот

Целта на архитектурния проект е да приложи минималистичен дизайн и зашеметяваща простота – с изчистени линии, геометричност, ритъм, ажурност

Апартамент в меки топли цветове и материи, съчетани с цветни елементи

Апартамент в меки топли цветове и материи, съчетани с цветни елементи

Всички мебели и пана в проекта са изработени по дизайн на Bonbon studio 

Пастелна нежност

Пастелна нежност

Pastel Tenderness е нов проект на Indorio Furniture