Botanic Lab обогати със зеленина светъл офис в пастелни цветове на технологична компания

138

По-естетична и здравословна среда създават вертикалните растителни композиции, сепарационни мебели и конструкции с интегрирана растителност


Botanic Lab е компания за проектиране, изграждане и професионална поддръжка на интериорно и екстериорно озеленяване, създаване на концептуален растителен декор и технологични иновации в сферата на озеленяването. Екипът има персонализиран подход за изграждане на концепции за интериорно озеленяване, с който успява да интегрира уникални решения за адаптиране на растенията в интериора - не само естетически, но и функционално. Botanic Lab се старае да предлага най-доброто качество на работа, креативни решения, продукти, услуги и отговорност към клиенти и партньори. Повече за работата на компанията може да прочетете в интервюто с нейния екип, където ще разберете защо озеленяването за него е мисия.  

Съвместният проект на Botanic Lab с екипа на Volée Design LTD внася уникален дизайн в офис пространството на Yotpo SMSBump Bulgaria, където са съчетани визиите на клиента и архитектите за постигане на стойностен резултат. Проектът се намира в един от най-технологичните офис центрове в София - Office X, като заема един етаж от 2 000 кв.м в първата сграда на комплекса.

Заданието на клиента е един от ключовите компоненти за постигане на добър резултат – светъл офис с много въздух, зеленина и пастелни цветове, съобразен с корпоративната палитра на компанията. Според Volée Design, изискванията на бизнеса, тесните бюджети и строгите срокове могат да бъдат изпълнени само с най-високо ниво на експертиза и компетентност на всеки етап от изпълнението на проекта.

Интериорното озеленяване включва основно вертикални растителни композиции и сепарационни мебели и конструкции с интегрирана растителност, които се вписват хармонично в средата и нейните различни зони. Селектираната растителност допринася за качеството на въздуха в офис средата.      

Интересен елемент и акцент е стелеща се растителност от стени и тавани.  Преобладаващият материал на конструкциите и съдовете за озеленяване са метал в съответната цветова гама на интериора.   

Основно предизвикателство e акустиката, решена с прецизно изчислени количества акустични материали в таванните панели, акустични облицовки, завеси и акустични мебели с ергономични функции, които позволяват на служителите да сменят работните си позиции в съответствие с най-новите изследвания за здравословен начин на работа.

Офисът включва 6 open space зони, които включват 231 работни места, многофункционална зала за събития за между 24 и 77 души, 9 конферентни зали, 11 кабини за разговори, 2 зони за релакс, 2 кухни с трапезария, 2 игрални зали и 2 озеленени тераси.     

Yotpo SMSBump е технологична компания за SMS маркетинг в електронната търговия. Платформата предоставя възможност на онлайн магазини, ползващи платформи като Shopify и BigCommerce, да изпращат информация до крайни клиенти за промоции, разпродажби, нови продукти и колекции, изоставени колички и още, посредством текстови съобщения. SMSBump е предпочитана SMS платформа в редица държави по света, сред които САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и други. Работи със световноизвестни международни и някои български. През 2020 г. SMSBump се присъединава към американската Yotpo и като част от глобалната платформа маркетинговите решения предоставят възможност на онлайн магазини и брандове да управляват цялата си комуникация с клиенти от едно място.

ОЩЕ НОВИНИ

Община Сандански набира проектни предложения за финансиране на местни инициативи

Община Сандански набира проектни предложения за финансиране на местни инициативи

Те са насочени към изграждане на дребномащабна улична инфраструктура (пейки, беседки, огради и други) и облагородяване на междублокови пространства и зелени площи

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

Експозицията може да бъде разгледана до средата на юли в двора на Регионалния исторически музей

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Той се казва „Ново управление за нови пространства“ и обхваща 35 регионални и общински институции от 13 европейски държави

Съюзът на ландшафтните архитекти отбеляза 20-годишния си юбилей в университетската Ботаническа градина в София

Съюзът на ландшафтните архитекти отбеляза 20-годишния си юбилей в университетската Ботаническа градина в София

По време на събитието можеше да се види изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен архитект на годината“ от 2020 до 2023 година