Дизайнерска среща

4408
Работилница за дизайнери ще се проведе от 10 до 23 юни в Шкорпиловци.

Срещата, която се организира за 5-ти път от групата за български дизайн Черга има за цел да събере на едно място дизайнери и производители на мебели, които в неформална обстановка да мислят, творят и градят, да се забавляват, докато създават. Това стана ясно по време на изложението Светът на мебелите, което приключи в събота. На пространството на Черга се събраха приятели, колеги и любители на дизайна, за да видят интересни новости в областта.


Величко Великов покани участниците да се включат в уъркшопа

 „Работилницата е международна и набира все по-голяма популярност", сподели Величко Великов, основател на групата. През 2012-та година в събитието са участвали 18 дизайнери, 6 производители, които са работили върху 10 задания. Предадени са били 90 проекта, сподели той. „Тъй като Черга не е затворена общност, организираме задания за студенти и начинаещи дизайнери", каза още Величко Великов. Повече за условията, можете да видите на Rabotilnica.com.

Срещата за дизайн продължи в творческа атмосфера с презентация на работилница Пункт, които сме ви представяли и техният некомерсиален, но определено уникален начин да се прави дизайн.


Мария Младенова /пред компютъра/ е сценограф по образование, но заедно с Пункт доказват, че животът сам по себе си може да се превърне в сцена на креативността

Интерес предизвика впечатляващата презентация на младия учен Христо Колев, когото читателите ни познават чрез креативното му вплитане на наука и изкуство в лампи, които не можете да сбъркате с никои други.


Христо Колев пренася науката в дизайна

„Моето вдъхновение са сложнозвучащите флуористенцни бактерии", пошегува се той. Той използва молекули, които излъчват светлина и така крайният резултат също излъчва неповторимост...Течни луминисцентни лампи, вертикални луминисцентни лампи, лампа от лампи и лампи-свещи са сред патентованите от младия химик аксесоари за креативни пространства.


Христо Колев нагледно показва как, ако имаш знанията, не е опасно да играеш с електричество...

Infrared Mona пък е името на негова работа, която на пръв поглед представлява просто рамка на картина, поставена върху черно платно. Снимайки я, обаче с мобилен телефон, се появява картина.

„На фона на всичко показано до тук, аз се чувствам супер комерсиален, тъй като правя проекти със средствата на дизайна, търсейки именно комерсиалния ефект". С тези думи започна презентацията си Светослав Тодоров от Studio Mode, който представи проекта си Graffiti Cafe във Варна, отличен с множество международни престижни награди.


Светослав Тодоров от Studio Mode впечатли присъстващите с проекта 

„Основен метод в работата ми  е изследването, да използвам вече дадената архитектура, за да има възможно най-малка деструктивна намеса и да дам финален щрих на пространството". Така обясни философията на работата си Светослав Тодоров и допълни, че решенията трябва да са базирани на функционален и естетичен принцип, а играта с мащабите и диспропорцията е винаги интересна.


Работата по проекта е вдъхновена от творбите на датския график M.C. Escher, обясни Светослав Тодоров

Срещата завърши с представяне на играта на луксозната марка за офис обзавеждане Work Space, наречена „Ловът на третото пространство".

По късно разговорите се пренесоха на чаша бяло вино на терасата на Интер Експо Център-София, която беше преобразена в приятно трето пространство от Дия Николова.


Виляна Павлова
Снимки: citybuildhome.bg

ОЩЕ НОВИНИ

В Етнографския музей в Берковица може да видите изложба на килими

В Етнографския музей в Берковица може да видите изложба на килими

Тя е съпътствана и от филм, озаглавен „Златка Стойнова – живото човешко съкровище на Берковица“

Над 20 интересни огледала с различни форми и размери ще имат възможност да разгледат жителите и гостите на Бургас

Над 20 интересни огледала с различни форми и размери ще имат възможност да разгледат жителите и гостите на Бургас

Те ще бъдат част от изложбата: „Българското присъствие: цветове и истории”, която събира българи-творци от чужбина и завърнали се от там

Студенти създадоха интериорни проекти за Народно читалище "Алеко Константинов 1897" в София

Студенти създадоха интериорни проекти за Народно читалище "Алеко Константинов 1897" в София

Чрез конкурса NovaCity Group подпомага инициативата за събиране на средства за реконструкция на паметника на културата

Вижте класираните проекти в конкурса за оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта в София

Вижте класираните проекти в конкурса за оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта в София

На 17 май журито се запозна с авторите на проектите, на които бяха присъдени две втори награди