Фармацевтична фабрика изграждат в созополското село Зидарово в района на Странджа

91

На втори етап ще бъдат реализирани стопански комплекс за отглеждане на билки, лечебни растения, овощни дървета и млекодайни животни, както и събитиен център и миниголф игрище


Инвестиционният проект за над 40 млн. лв. е на фармацевтичната компания "Ведра Ленд" на компанията Vedra International и притежавания от нея производител Tera Pharmaceuticals. Във фармацевтичната фабрика ще се произвеждат продукти, базирани на характерните за района, България и Европа природни богатства. Тя е първи етап от създаването на комплекса.

Освен производствена база, във „Ведра Ленд“ се планира да бъде създаден стопански комплекс, в който ще се отглеждат над 60 вида билки и лечебни растения, както и овощни дървета.

В стопанството ще се отглеждат и млекодайни животни. Предвижда се малка мандра и демонстрационен център, където ще се показва как се прави сирене. Достъп до стопанския комплекс ще имат както студентите по медицина и фармация в Бургас, така и всички хора, които се интересуват от здравословния начин на живот и щадящата холистична грижа за здравето.

Планира се и изграждането на голям събитиен център с площ близо 1000 кв.м с възможност за провеждане на научни мероприятия с медицинската и фармацевтична общност.

На последен етап се предвижда изграждане на миниголф игрище, на което на всяка дупка ще бъде пресъздадено важно историческо събитие от района.

Източник: Vedra International

Първоначално в производството на медицински изделия ще бъдат ангажирани около 40 служители със специалности в сферата на биологията, химията и фармацията, а при осъществяването на всички етапи от проекта за „Ведра Ленд“ ще работят над 200 души с разнообразни компетенции.

 

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН