Иновативен конкурс на строително-инвестиционна компания скъси дистанцията между водещи инвеститори и талантливи студенти

259

Трима от над  100 участници от цялата страна бяха наградени от авторитетното жури в NovaCity D-Zine Competition


В продължение на два месеца участниците в конкурса NovaCity D-Zine Competition влязоха в предизвикателна надпревара за създаване на идеен проект за интериорен дизайн на реален апартамент от 129 квадратни метра, предназначен за семейство с няколко деца. Право на участие в конкурса, организиран от NovaCity Group, имаха студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и геодезия, Варненския свободен университет, Лесотехническия университет, Нов български университет, Националната художествена академия, Висшето строително училище „Любен Каравелов“ в София и Техническия университет в София.

Победителите бяха отличени по време на церемония в София, на която присъстваха водещи инвеститори, дизайнери, архитекти, представители на висши учебни заведения, студенти и партньори.


Десетте финалисти в конкурса

Големият победител в първото издание на конкурса е Мария Енчева - 4-ти курс в НХА, специалност “Индустриален дизайн”. Тя получи 5 000 лева и поздравления от собственика на NovaCity Oрен Барной, който беше в София специално за повода. По думите на Енчева тя ще използва наградата си за предстоящия ѝ обмен по програма „Еразъм“ в Амстердам в архитектурно студио.

Концептуалният проект на Енчева е вдъхновен от влиянието на френския модернизъм и съвременния минимализъм. Основната цел в проектирането е обвързана с идеята за обединяването на динамичните му форми и контури.

На второ място в конкурса се класира Антония Йорданова - 4-ти курс в Нов български университет (специалност „Архитектура“). Тя получи парична награда от 3 000 лева.

Целта на разработката на Йорданова е да представи съвременна визия за семейно пространство – топло, уютно и съчетаващо много функции. Затова и основната идея на проекта е да бъде създадено трансформиращо се място за различни поводи.

Третата награда отиде при Александър Тодоров от НХА (специалност „Интериорен и екстериорен дизайн“). Той получи 2 000 лв.

Основната цел на проекта на Тодоров е да се постигне хармония между изчистените форми и оптимална функционалност за четиричленно семейство. Интериорът представлява съчетание на модерен облик с непреходни дизайнерски елементи и мебели.

Освен парични награди, отличените получиха възможност за стаж в утвърдени офиси за интериорен дизайн. Първите три места получиха и лицензи за достъп до всички V-Ray продукти за програми за 3D визуализация, предоставени от Chaos.

Журито бе в състав от 7 водещи архитекти и дизайнери: Добромир Добрев от NovaCity Group, Вяра Желязкова от I/O Architects, Трифон Пеев от 3Arch Design, Юлиян Пиперов от StudioPiperov, Валери Маринов от Студио Fimera, Светослав Тодоров от Studio Mode и Анастасия Живаева от Chaos оценяваха модерна визия, въздействие, функционалност, оригинален и нестандартен подход към заданието.


Членовете на журито и десетте финалисти

Успехът на конкурса постави NovaCity Group пред сериозната идея да превърне тази инициативна в ежегодна. Основната й цел е да се подаде ръка на младите студенти. Това е добър начален старт на развитието и досег с големи имена в сферата. Фактор, който скъсява връзката между бизнеса и образованието още на ранен етап и осигурява повече качествени и мотивирани специалисти на нашия пазар.


Диляна Христова – генерален мениджър на компанията Nova City Group

NovaCity Group е българска строително-инвестиционна компания с над 12 години опит. Специализирана е в проектиране, разработване и реализиране на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. Благодарение на своите международни партньори в Полша, Чехия, Румъния, Нигерия, Израел, Канада и САЩ компанията използва най-добрия международен опит от световните пазари.

ОЩЕ НОВИНИ

Международният съюз на архитектите (МСA) стартира два конкурса

Международният съюз на архитектите (МСA) стартира два конкурса

Единият е за иновативен здравен дизайн, а другият - за иновации в архитектурното образование

Класираха участниците в конкурса "ЕКОЕТИКЕТ ЗА УСТОЙЧИВИ СГРАДИ В СОФИЯ 2022"

Класираха участниците в конкурса "ЕКОЕТИКЕТ ЗА УСТОЙЧИВИ СГРАДИ В СОФИЯ 2022"

Церемонията за връчване на отличията ще се проведе в периода 27-30 септември

Избраха победителите в студентския конкурс за идеи за комплекс с покрит плувен басейн до 15 СУ в ж.к. "Надежда" в София

Избраха победителите в студентския конкурс за идеи за комплекс с покрит плувен басейн до 15 СУ в ж.к. "Надежда" в София

Първото място е за Магдалена Терзийска и Валентин Филипов – специалност „Архитектура“ в УАСГ

"Интерактивна стая" ще представя красотата на възрожденска Трявна

"Интерактивна стая" ще представя красотата на възрожденска Трявна

Проектът за изграждането на най-новата атракция за жители и гости на града е разработен от Общината и тази седмица стана ясно, че е одобрен за финансиране

Общината: Конкурсът за проект за центъра на Добрич продължава

Общината: Конкурсът за проект за центъра на Добрич продължава

След четири часа дискусия с организаторите на конкурса „Оптимистас“ и членове на управителния съвет на КАБ, съсловната организация предложи изменения в условията на конкурса

За първи път КАБ връчва награда за опазване на наследството

За първи път КАБ връчва награда за опазване на наследството

Крайният срок за подаване на документи в конкурса „Български архитектурни награди“ е 25 септември