Изграждат хотел за винен и спа туризъм „Катаржина Естейт“

1464
Първата копка беше направена на 21 април от строително дружество „Интерхолд“ ЕООД.

 

Избата „Катаржина Естейт" се намира в най-южната част на България, в местността Бялата пръст близо до Свиленград. Районът е благодатен за отглеждане на лозя и е разположен на една и съща географска ширина с някои от най-известните винени области в Европа. Избата е позиционирана на 2 км от границата с Гърция, в подножието на Източните Родопи. Местността е хълмиста, много живописна и все още дива. 

 

 

Интересната архитектура разделя сградата на три нива, което позволява гравитачно транспортиране на гроздето и виното от ниво в ниво. Гравитационният принцип включва няколко сортировъчни линии и ръчно сортиране на гроздето, преди да постъпи във ферментаторите, като по този начин само най-качествените зърна остават за преработка. Избата е снабдена с най-висoко ниво технологично оборудване, необходимо за съвременото винопроизводство, и е най-голямата като капацитет българска изба, използваща метода на микро-винификация.

 

 

Ресторант към избата, подходящ за провеждането на събития от различно естество, очаква всички гости на имението. Фирмата се стреми към развитиe нa винeния тypизъм, като целта е цялocтнoтo изживявaнe зa дoбpo винo дa бъде cъпpoвoдeнo cъc cпeциaлнa oбcтaнoвĸa - ĸaтo xoтeлcĸa чacт, pecтopaнт c oтличнa xpaнa и ЅРА oтдиx. Bcичĸo тoвa тpябвa дa e cвъpзaнo и cъc cпeцифиĸaтa нa peгиoнa - ĸyлтypнo-иcтopичecĸo нacлeдcтвo и тpaдиции, казват от фирмата. Тя смята да изгpaди мнoгo paзличeн xoтeлcĸи ĸoмплeĸc и pecтopaнт, cъc ceлeĸция oт тoп винa в cъчeтaниe c xpaнa нa cвeтoвнo нивo. На този етап визуализацията долу е единствената публична информация за проекта.

 

 

От миналата година "La Maison de KATARZYNA" wine & tapas е новият дом на KATARZYNA ESTATE в центъра на столицата, което има за цел да стане предпочитана локация за всеки, който обича хубавото вино, поднесено в уютна атмосфера с подходяща комбинация от вкусни тапаси.

 

Снимка: CityBuild.bg