Изложението Архитектурно-строителна седмица обединява строителния сектор от 3 до 6 април

68

Заедно с АТЕСТ Eкспо и Green Energy, 24-то издание на международния бизнес формат ще изпълни залите на Интер Експо Център в столицата


Изложенията са една от професионалните платформи, които създават най-добри перспективи за бизнеса. В сектор „Строителство“ водещо събитие е изложението Архитектурно-строителна седмица. През тази година бизнес форматът ще се проведе от 3 до 6 април. Събирайки български и чужденстранни представители на всеки сегмент от строителството, изложението ще превърне София в пресечна точка за сектора на Балканите и Източна Европа.

„Прецизирахме периода на провеждане според спецификите на бранша“, коментират организаторите. Архитектурно-строителна седмица 2024 ще обедини за 24-и път участниците в различните сегменти, сред които „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“ и др.

Продължава и разгръщането на концепцията на Архитектурно-строителна седмица, в която ключова е симбиозата с АТЕСТ Експо и Green Energy, насочени към едрогабаритната строителна техника и енергийната ефективност. „На 12 000 кв.м площ последното издание събра стотици участници и 14 400 посетители“, казват организаторите. Тясната връзка между браншовете, които  трите изложения засягат, допринася всеки изложител и посетител да извлече максимална полза от присъствието си. Възможностите, които Архитектурно-строителна седмица предлага, привличат в Интер Експо Център мениджъри на строителни компании, архитекти и проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултатнти, мениджъри на строителни магазини и хипермаркети, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

Едрата строителна техника – във фокуса на АТЕСТ Експо

Ключов елемент от формулата на успеха е АТЕСТ Експо - бизнес изложението с фокус едрата строителна, товарачна, подемна и транспортна техника и механизация. Форматът се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника съвместно с Интер Експо Център. АТЕСТ Експо дава възможност за среща на живо с производители, официални представители и търговци на едра строителна техника. „Посетителите ще видят най-новите и технологични предложения на пазара, сред които отново и гигантски машини“, споделят организаторите.

Енергийната ефективност, възобновяема енергия и рециклиране – три ключови компонента

От 3 до 6 април в полезрението ще бъдат и иновациите и тенденциите при енергийната ефективност, възобноваемата енергия и рециклиране. Това ще се случи благодарение на Green Energy. Форматът ще се разгърне за втори път в изложение Архитектурно-строителна седмица, обхваща тематиката, обвързана с посоката на развитие на глобалния свят, и се фокусира върху цялата верига на опазването на природата, съхраняването на природните ресурси и внедряването на устойчиви решения. Ще откриете идеи за енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системи и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии и съоръжения, басейни, термоенергия и др.

Колко важни са съпътстващите събития?

Ключови. Така експертите определят ролята на съпътстващите събития в рамките на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Архитектурно-строителна седмица 2024 приема ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023, организирани от CITYBUILD.BG, сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА и THE BUILDING. На 4 април юбилейното 10-о издание на събитието ще излъчи най-смелите и завладяващи проекти, реализации и концепции. 16-членно жури ще определи носителите на общо 21 отличия.

Енергийната ефективност и зелените иновации също ще бъдат на фокус. В последното издание на формата се проведоха конференции, дискусии, презентации и др. Сред тях - презентационният панел „Енергийноефективни и зелени иновации“ и международната научна конференция „Строителните отпадъци като ресурс“. Професионалното образование бе обект на мащабна дискусия. Конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес“, фокусира вниманието на целия бранш.

Какво ще предложат от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо? Предстои да разберете. „Компаниите, които искат да се включат като изложители, все още имат възможност да направят това“, споделят организаторите. И допълват, че посетителите могат да се сдобият с билет за присъствие чрез онлайн портала www.buildingweek.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

Ускоряват подготовката на проекта за изграждане на Околовръстния път на Пловдив

Ускоряват подготовката на проекта за изграждане на Околовръстния път на Пловдив

През последните седмици са намерени решения на редица нерешени в последните години въпроси

До 28 март се удължава срокът за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II"

До 28 март се удължава срокът за кандидатстване по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II"

Така се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го направят

Община Варна ще поиска от Министерството на външните работи сградата на бившето руско консулство

Община Варна ще поиска от Министерството на външните работи сградата на бившето руско консулство

Вчера общинските съветници одобриха искането за прехвърляне на собствеността с намерение сградата да бъде превърната в детска градина или да се ползва от администрацията

В София отвори най-голямата зала за спортно катерене на Балканите

В София отвори най-голямата зала за спортно катерене на Балканите

Зала "Балкан" е с катерачна площ от над 3 000 кв. м, предлага над 300 различни маршрута, а в нея могат да се катерят хора от 3 до 90-годишна възраст  

Реализираният обем на инвестиционните сделки в България миналата година е почти 221 милиона евро

Реализираният обем на инвестиционните сделки в България миналата година е почти 221 милиона евро

Това показва проучване на Colliers на пазара на инвестиционни имоти у нас през второто полугодие