Изложението Архитектурно-строителна седмица обединява строителния сектор от 3 до 6 април

105

Заедно с АТЕСТ Eкспо и Green Energy, 24-то издание на международния бизнес формат ще изпълни залите на Интер Експо Център в столицата


Изложенията са една от професионалните платформи, които създават най-добри перспективи за бизнеса. В сектор „Строителство“ водещо събитие е изложението Архитектурно-строителна седмица. През тази година бизнес форматът ще се проведе от 3 до 6 април. Събирайки български и чужденстранни представители на всеки сегмент от строителството, изложението ще превърне София в пресечна точка за сектора на Балканите и Източна Европа.

„Прецизирахме периода на провеждане според спецификите на бранша“, коментират организаторите. Архитектурно-строителна седмица 2024 ще обедини за 24-и път участниците в различните сегменти, сред които „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“ и др.

Продължава и разгръщането на концепцията на Архитектурно-строителна седмица, в която ключова е симбиозата с АТЕСТ Експо и Green Energy, насочени към едрогабаритната строителна техника и енергийната ефективност. „На 12 000 кв.м площ последното издание събра стотици участници и 14 400 посетители“, казват организаторите. Тясната връзка между браншовете, които  трите изложения засягат, допринася всеки изложител и посетител да извлече максимална полза от присъствието си. Възможностите, които Архитектурно-строителна седмица предлага, привличат в Интер Експо Център мениджъри на строителни компании, архитекти и проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултатнти, мениджъри на строителни магазини и хипермаркети, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

Едрата строителна техника – във фокуса на АТЕСТ Експо

Ключов елемент от формулата на успеха е АТЕСТ Експо - бизнес изложението с фокус едрата строителна, товарачна, подемна и транспортна техника и механизация. Форматът се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника съвместно с Интер Експо Център. АТЕСТ Експо дава възможност за среща на живо с производители, официални представители и търговци на едра строителна техника. „Посетителите ще видят най-новите и технологични предложения на пазара, сред които отново и гигантски машини“, споделят организаторите.

Енергийната ефективност, възобновяема енергия и рециклиране – три ключови компонента

От 3 до 6 април в полезрението ще бъдат и иновациите и тенденциите при енергийната ефективност, възобноваемата енергия и рециклиране. Това ще се случи благодарение на Green Energy. Форматът ще се разгърне за втори път в изложение Архитектурно-строителна седмица, обхваща тематиката, обвързана с посоката на развитие на глобалния свят, и се фокусира върху цялата верига на опазването на природата, съхраняването на природните ресурси и внедряването на устойчиви решения. Ще откриете идеи за енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системи и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии и съоръжения, басейни, термоенергия и др.

Колко важни са съпътстващите събития?

Ключови. Така експертите определят ролята на съпътстващите събития в рамките на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Архитектурно-строителна седмица 2024 приема ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023, организирани от CITYBUILD.BG, сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА и THE BUILDING. На 4 април юбилейното 10-о издание на събитието ще излъчи най-смелите и завладяващи проекти, реализации и концепции. 16-членно жури ще определи носителите на общо 21 отличия.

Енергийната ефективност и зелените иновации също ще бъдат на фокус. В последното издание на формата се проведоха конференции, дискусии, презентации и др. Сред тях - презентационният панел „Енергийноефективни и зелени иновации“ и международната научна конференция „Строителните отпадъци като ресурс“. Професионалното образование бе обект на мащабна дискусия. Конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес“, фокусира вниманието на целия бранш.

Какво ще предложат от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо? Предстои да разберете. „Компаниите, които искат да се включат като изложители, все още имат възможност да направят това“, споделят организаторите. И допълват, че посетителите могат да се сдобият с билет за присъствие чрез онлайн портала www.buildingweek.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност в двете сгради на училището, ще бъде осигурена съвременна материална база, иновативна STEM среда и достъпна архитектурна среда

Приключи благоустройството на ж.к. "Петко Каравелов" във Видин

Приключи благоустройството на ж.к. "Петко Каравелов" във Видин

Кмет и архитекти обсъждат визията и на други квартали

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Планира се изграждане на STEM център, комбинирана спортна площадка, подготвен е проект за физкултурен салон

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

Той е мултифункционален и с няколко независими технологични линии