Изложението Архитектурно-строителна седмица обединява строителния сектор от 3 до 6 април

102

Заедно с АТЕСТ Eкспо и Green Energy, 24-то издание на международния бизнес формат ще изпълни залите на Интер Експо Център в столицата


Изложенията са една от професионалните платформи, които създават най-добри перспективи за бизнеса. В сектор „Строителство“ водещо събитие е изложението Архитектурно-строителна седмица. През тази година бизнес форматът ще се проведе от 3 до 6 април. Събирайки български и чужденстранни представители на всеки сегмент от строителството, изложението ще превърне София в пресечна точка за сектора на Балканите и Източна Европа.

„Прецизирахме периода на провеждане според спецификите на бранша“, коментират организаторите. Архитектурно-строителна седмица 2024 ще обедини за 24-и път участниците в различните сегменти, сред които „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“ и др.

Продължава и разгръщането на концепцията на Архитектурно-строителна седмица, в която ключова е симбиозата с АТЕСТ Експо и Green Energy, насочени към едрогабаритната строителна техника и енергийната ефективност. „На 12 000 кв.м площ последното издание събра стотици участници и 14 400 посетители“, казват организаторите. Тясната връзка между браншовете, които  трите изложения засягат, допринася всеки изложител и посетител да извлече максимална полза от присъствието си. Възможностите, които Архитектурно-строителна седмица предлага, привличат в Интер Експо Център мениджъри на строителни компании, архитекти и проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултатнти, мениджъри на строителни магазини и хипермаркети, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

Едрата строителна техника – във фокуса на АТЕСТ Експо

Ключов елемент от формулата на успеха е АТЕСТ Експо - бизнес изложението с фокус едрата строителна, товарачна, подемна и транспортна техника и механизация. Форматът се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника съвместно с Интер Експо Център. АТЕСТ Експо дава възможност за среща на живо с производители, официални представители и търговци на едра строителна техника. „Посетителите ще видят най-новите и технологични предложения на пазара, сред които отново и гигантски машини“, споделят организаторите.

Енергийната ефективност, възобновяема енергия и рециклиране – три ключови компонента

От 3 до 6 април в полезрението ще бъдат и иновациите и тенденциите при енергийната ефективност, възобноваемата енергия и рециклиране. Това ще се случи благодарение на Green Energy. Форматът ще се разгърне за втори път в изложение Архитектурно-строителна седмица, обхваща тематиката, обвързана с посоката на развитие на глобалния свят, и се фокусира върху цялата верига на опазването на природата, съхраняването на природните ресурси и внедряването на устойчиви решения. Ще откриете идеи за енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системи и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии и съоръжения, басейни, термоенергия и др.

Колко важни са съпътстващите събития?

Ключови. Така експертите определят ролята на съпътстващите събития в рамките на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Архитектурно-строителна седмица 2024 приема ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023, организирани от CITYBUILD.BG, сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА и THE BUILDING. На 4 април юбилейното 10-о издание на събитието ще излъчи най-смелите и завладяващи проекти, реализации и концепции. 16-членно жури ще определи носителите на общо 21 отличия.

Енергийната ефективност и зелените иновации също ще бъдат на фокус. В последното издание на формата се проведоха конференции, дискусии, презентации и др. Сред тях - презентационният панел „Енергийноефективни и зелени иновации“ и международната научна конференция „Строителните отпадъци като ресурс“. Професионалното образование бе обект на мащабна дискусия. Конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес“, фокусира вниманието на целия бранш.

Какво ще предложат от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо? Предстои да разберете. „Компаниите, които искат да се включат като изложители, все още имат възможност да направят това“, споделят организаторите. И допълват, че посетителите могат да се сдобият с билет за присъствие чрез онлайн портала www.buildingweek.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Очаква се да бъдат изградени още офисна, битова и складова част, ферментационно помещение и други, като вече е насадено и ново лозе в рамките на парцела

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

В момента се извършва анализ на състоянието на обходните участъци и се набелязват мерки, които да бъдат изпълнени преди започването на основния ремонт