Международният архитектурно-инженерен форум SHARE ще отбележи 6-то си издание в София

75

Форумът ще се фокусира върху дизайна на фасадите и въздействието им върху обществените пространства


SHARE Sofia 2022 ще се проведе на 11 октомври в Гранд Хотел Милениум. Той е организиран от SHARE Architects – най-голямата платформа, посветена на професионалистите в областта на архитектурата и строителството в Централна и Югоизточна Европа. Камарата на архитектите в България (КАБ) е съорганизатор на събитието, като в рамките на форума ще бъдат връчени и „Български архитектурни награди 2022“.  

Целта на SHARE Sofia 2022 е да се фокусира върху дизайна и изпълнението на следващото поколение фасади и въздействието им върху подобряването на общественото пространство, както и да представи най-големите проекти в София и в международен план.  

SHARE Sofia Forum ще събере архитекти с впечатляващи проекти и световни лидери в иновациите и строителните технологии. Архитектурните презентации и дебати ще предложат най-актуална информация и знания в сферата, както и възможност за създаване на професионални контакти. Лекциите ще бъдат на български и английски език.  

Флорин Миндиригиу, съосновател на SHARE Architects, коментира: „Всяко издание на SHARE Architects Forum е място за срещи на водещи професионалисти от българската архитектурна и инженерна общност, които представят най-новите архитектурни проекти и градски разработки на национално и международно ниво. На SHАRE 2022  ще бъдат презентирани най-актуалните иновации в строителните материали и технологии за фасадно изпълнение. Със силен международен характер, форумите SHARE вече 6 години продължават да бъдат сцена на архитектурното развитие в България. Всяка година лидерите на българската и международната архитектура превръщат форума във вдъхновяващо образователно събитие, което никой професионалист не бива да пропуска, независимо от сферата си на дейност: архитекти, строителни инженери, фасадни инженери, инсталационни инженери, предприемачи, консултанти на недвижими имоти, градски предприемачи, представители на централната и местната власт.“  

SHARE Architects Forum се провеждат в България от 2017г., като до момента са посрещнали 1 956 участници и 178 лектори в петте издания на форума в София. 30 български архитекти са членове на SHARE Architects Society, която обединява 603 международни архитектурни лидери от 42 държави. Повече от 1 956 професионалисти от България са регистрирани в общността на SHARE Architects.  

През последните 25 години SHARE Architects Forum се превърнаха в основна платформа за свързване на архитекти и изпълнители. В момента събитията се провеждат в 16 страни в Централна и Източна Европа, а общността на SHARE Architects наброява повече от 50 000 членове от цял свят.

Може да се регистрирате онлайн тук.
Присъединете се и подкрепете SHARE Sofia 2022 тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Проектът е разработен в съответствие със становище на Националния институт за недвижимо културно наследство

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

Това е втората локация на германския производител на високотехнологични медицински изделия Ottobock в България след открития през 2021 г. завод в Благоевград (по проект на IPA)

Къща "Павлити" в Пловдив отвори предсрочно - реставрирана и с изложба на пиана

Къща "Павлити" в Пловдив отвори предсрочно - реставрирана и с изложба на пиана

Една от визиите за използването й в бъдеще е да бъде център за изкуства за млади хора