Международният архитектурно-инженерен форум SHARE ще отбележи 6-то си издание в София

75

Форумът ще се фокусира върху дизайна на фасадите и въздействието им върху обществените пространства


SHARE Sofia 2022 ще се проведе на 11 октомври в Гранд Хотел Милениум. Той е организиран от SHARE Architects – най-голямата платформа, посветена на професионалистите в областта на архитектурата и строителството в Централна и Югоизточна Европа. Камарата на архитектите в България (КАБ) е съорганизатор на събитието, като в рамките на форума ще бъдат връчени и „Български архитектурни награди 2022“.  

Целта на SHARE Sofia 2022 е да се фокусира върху дизайна и изпълнението на следващото поколение фасади и въздействието им върху подобряването на общественото пространство, както и да представи най-големите проекти в София и в международен план.  

SHARE Sofia Forum ще събере архитекти с впечатляващи проекти и световни лидери в иновациите и строителните технологии. Архитектурните презентации и дебати ще предложат най-актуална информация и знания в сферата, както и възможност за създаване на професионални контакти. Лекциите ще бъдат на български и английски език.  

Флорин Миндиригиу, съосновател на SHARE Architects, коментира: „Всяко издание на SHARE Architects Forum е място за срещи на водещи професионалисти от българската архитектурна и инженерна общност, които представят най-новите архитектурни проекти и градски разработки на национално и международно ниво. На SHАRE 2022  ще бъдат презентирани най-актуалните иновации в строителните материали и технологии за фасадно изпълнение. Със силен международен характер, форумите SHARE вече 6 години продължават да бъдат сцена на архитектурното развитие в България. Всяка година лидерите на българската и международната архитектура превръщат форума във вдъхновяващо образователно събитие, което никой професионалист не бива да пропуска, независимо от сферата си на дейност: архитекти, строителни инженери, фасадни инженери, инсталационни инженери, предприемачи, консултанти на недвижими имоти, градски предприемачи, представители на централната и местната власт.“  

SHARE Architects Forum се провеждат в България от 2017г., като до момента са посрещнали 1 956 участници и 178 лектори в петте издания на форума в София. 30 български архитекти са членове на SHARE Architects Society, която обединява 603 международни архитектурни лидери от 42 държави. Повече от 1 956 професионалисти от България са регистрирани в общността на SHARE Architects.  

През последните 25 години SHARE Architects Forum се превърнаха в основна платформа за свързване на архитекти и изпълнители. В момента събитията се провеждат в 16 страни в Централна и Източна Европа, а общността на SHARE Architects наброява повече от 50 000 членове от цял свят.

Може да се регистрирате онлайн тук.
Присъединете се и подкрепете SHARE Sofia 2022 тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция