Направиха първата копка на най-новия жилищен комплекс от затворен тип във Варна

2367

Шестте сгради по проект на STARH трябва да са готови до края на първото тримесечие на 2018 г.


Най-новия жилищен комплекс от затворен тип във Варна, наречен "Лабиринт", ще бъде изграден  ул. "Академик Андрей Сахаров" 9. Той е разположен на терен с площ от 12 145 м2, от които ще бъдат застроени по-малко от 2 400 м2. Останалата част е предназначена за озеленяване, детски площадки и зони за почивка с водни площи.

 

Първата копка беше направена вчера. Строителството ще бъде изпълнено от "Хидрострой" АД.

 

Проектантите на комплекса бяха избрани с конкурс, обявен от инвестиционната компания "Мавели" АД. От STARH Stanislavov architects са се погрижили за оптималния размер на помещенията, предимно жилища с 2 и 3 спални - всички с благоприятно георграфско разположение.

 

 

"Вдъхновени от Меандъра, символизиращ законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство, проектирахме разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Радостно е, че инвеститорите като "Мавели" АД вече мислят по-разумно и не се търси количествено, а качествено застрояване. Всичко това важи и за жилищата в комплекс "Лабиринт". Нашите пространства тук не са "на хартия", а истински, за живеене - бани по 5-6 кв. метра, спални по 15 кв. метра. Това са оптимални пространства, които дават условия за истинско качество на живот", обяснява архитект Светослав Станиславов.

 

 

Комплексът се състои от 6 еднакви сгради с по един вход и девет етажа. Те разполагат с общо 235 апартамента. Всички са със статут на жилища, без ателиета и студия. Най-много са апартаментите с 2 спални - 162, тези с три спални са 29, а с една - 44. "Лабиринт" ще е един от малкото жилищни комплекси във Варна, в които ще бъдат осигурени достатъчно паркоместа за обитателите и техните гости - общо 334, 199 от които - в подземен паркинг.

 

 

Жилищният комплекс ще е с контролиран достъп, 24 часа видеонаблюдение и жива охрана. 

 

 

*Вчера ви представихаме проект за жилищна сграда Accent от STARH, ситуирана в София в ъглов имот в кв. “Гео Милев”.

 

ОЩЕ НОВИНИ

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Срокът за ранна регистрация с намалена такса е до 31 юли

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Предложенията са за СПА хотел, басейни, балнеология и рехабилитация, ресторант, място за култура, събития и коуъркинг, студентски общежития, спортни площадки и база за паркур, историческа изложба и парк, ботаническа градина, езеро и други

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност в двете сгради на училището, ще бъде осигурена съвременна материална база, иновативна STEM среда и достъпна архитектурна среда

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Планира се изграждане на STEM център, комбинирана спортна площадка, подготвен е проект за физкултурен салон