Напредва изпълнението на жилищна сграда KUBIKA в столичния кв. "Драгалевци"

89

Обемът е с кубични форми, като за фасадното оформление са използвани естествени материали, с които се подчертава синергията с планината и природата


Концепцията на жилищна сграда KUBIKA се базира върху прости форми и изчистени пространства, които преливат едно в друго, осигурявайки къси връзки помежду си. Сградата е разположена така, че дневните стаи да бъдат ориентирани към панорамната гледка към града или към озеленени дворове. Първата копка се състоя през юли миналата година. Инвеститор е “Р.С. Инженеринг” ООД. Проектант е Architectonika Studio, сега обединено със Skica Studio в United Master Architects.

Мащабът на сградата предразполага към обитаване, характерно за еднофамилните къщи. Фасадата е вентилируема с облицовка от гранитогрес с декор метал или камък с цел придаване на уникален образ на сградата. При терасите на дневните дограмата ще бъде плъзгаща „Lift & Slide” с нулев праг и скрита в стени и таван за визуално разширяване на дневните и подсилване на връзката вън-вътре.

KUBIKA ще бъде с 3 жилищни етажа и 1 подземно ниво, 6 апартамента с площ от 87 до 140 m2 и възможност за обединяване на апартаменти до 270 m2. Усещането за лукс и удобство идва отвътре навън, от комфортните размери, големите светли височини и максималната осветеност на помещенията. Апартаментите ще разполагат с баня към всяка спалня и покрита тераса към всяка дневна.

KUBIKA ще е с независими пешеходен и автомобилен достъп, лични дворни пространства за апартаментите на първия етаж и общодостъпен двор за останалите апартаменти за игри и почивка.

Достъпът до сутерена ще се осъществява чрез къса рампа, като зоната за маневри е компактна и същевременно достатъчно широка. Ще има пет двойни и два единични гаража, затворени със секционни врати. За всеки апaртамент са предвидени по две паркоместа. При обединяване на апартаменти са възможни и гаражи за три автомобила. Към всеки гараж има обособено складово пространство, както и място за велосипедите на цялото семейство.

KUBIKA ще е с високотехнологични сградни системи, отоплението и битовото горещо водоснабдяване (БГВ) на сградата ще се осигурява с помощта на термопомпи „въздух-вода” сплит система, разположени на покрива, и нискотемпературно водно-подово отопление посредством серпентини в пода във всяко помещение. Управлението на температурата в помещенията ще е индивидуално чрез стайни термостати. Вижте още за техническите характеристики тук.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН