Обновяват алеите в Северния градски парк в Разград

617

Ремонтът започна с подмяна на асфалтовото покритие


Снимка: Община Разград

На 8 март започна рехабилитацията на алеите с обща дължина около 5 км в Северния градски парк в Разград. 609 583 лв. без ДДС е стойността на дейностите, които се извършват от фирма „Строймонтаж” ЕАД след провеждане на обществена поръчка с предмет „Рехабилитация на Северен градски парк – гр. Разград – алейна мрежа”.  

През годината се предвиждат активни залесителни мероприятия, ще се надгражда и по отношение на алейното осветление. Продължава прочистванено на храстовидна растителност и на недостатъчно облагородени зони в Градския парк, западно от Пантеона се работи по разкриване на алеите, прочистване на прораслата дървесна и храстовидна растителност, както и по възстановяване на паркова мебел.  

Ремонтните работи по алеите в парка ще се извършват поетапно в различни участъци. Очаква се дейностите да приключат към 1 юни.  

Очаква се и след одобрение от Общинския съвет да започне и изграждането на две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години в началото на Градския парк. През миналата година бе разчистен участъкът към Пантеона и създаден розариум.

На вниманието на настоящото ръководство на Община Разград стоят и местата за отдих на разградчани и в други райони на града като Младежкия парк. Поради липсата в началото на мандата на инвестиционни проекти, Младежкият парк към момента е сред обектите на идейна разработка и е включен в Плана за интегрирано развитие за периода 2021-2027г., който е предпоставка за получаване на средства от европейските програми. Разработва се и концепция за интегрирани териториални инвестиции, в която една от темите е поречието на река Бели Лом, а през тази година Община Разград смята да възложи проект за идейни разработки за развитието на различни обекти по поречието на реката, които да бъдат залегнати в следващия управленски мандат. Младежкият парк е включен, както и пространството около стадиона, собственост на „Балканфарма”, също и пространството срещу Регионалния исторически музей, което е прекрасно място за надграждане на културно-историческия туризъм. 

ОЩЕ НОВИНИ

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Кметът на район Нови Искър Владислав Владимиров е избрал терен на ул. „Могилата“ 3

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност

В Севлиево откриха парк "Развигор" с декоративни арт пластики

В Севлиево откриха парк "Развигор" с декоративни арт пластики

Градината се намира между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова