Обявиха обществена поръчка за нова сграда на ОУ „Княз Александър I” в Пловдив

44

Поръчката е разделена на четири дейности


Снимка: Plovdiv24

Обществена поръчка за построяването на нова сграда на ОУ „Княз Александър I“ пусна Община Пловдив. В първата позиция влизат изготвяне на ПУП, идеен, инвестиционен  и технически проект. Втората е за упражняване на авторски надзор, а третата е за строително-монтажните дейности. В четвъртата позиция е оборудване на сградата, изграждане на площадки и на спортна зала. Крайният срок за подаване на оферти е 31 януари, 23:59 часа. 

Новата учебна сграда ще бъде изградена в свободната дворна площ към съществуващата сграда, с цел преминаване към едносменно обучение на учениците от първи до седми клас, при стриктно съобразяване с културно-историческата среда, с доказано уважение към съществуващата учебна сграда. Обемно-пространствените характеристики на новите сградни обеми следва да бъдат съобразени с установения архитектурен контекст на училищния комплекс, като не надвишават височината на недвижимата културна ценност, да са съобразени с нея и създават предпоставки за пълноценната изява на историческата сграда и нейната традиционна среда.

Обществената поръчка е по Програма на Министерството на образованието и науката за изграждане, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020-2022 година. Сумата по поръчката е общо 6 745 981, 62 лева с ДДС, от които 4 973 300 лева с ДДС е безвъзмездна финансова помощ.  

Община Пловдив има одобрени общо 7 проектни предложения по програмата. Освен сградата на ОУ „Княз Александър I“, финансиране получават още построяването на детска градина в район „Южен“ за 6 групи, нова детска градина в район „Тракия“ за 8 групи, изграждането на пристройка на ДЯ „Веселушка“ в район „Източен“, разширяване на ДГ „Буратино“ с още 3 групи и физкултурен салон, разширяване на ДГ „Чучулига“ с 2 групи и изграждане на физкултурен салон и реконструкция на корпуса на СУ „Константин Величков“ в район „Южен“. Има подписани договори за строителен надзор за всички обекти.  Проведени са обществени поръчки и са избрани изпълнители за детските градини в районите „Южен“ и „Тракия“, за ДГ „Буратино“, ДЯ „Веселушка“ и ДГ „Чучулига“. СУ „Константин Величков“ е в процедура по избор на изпълнител.  

Всички проекти са на обща стойност 18 108 006 лева с ДДС, като безвъзмездната помощ е 14 817 000 лева, а 3 291 006  лева е съфинансиране от бюджета на Община Пловдив.

ОЩЕ НОВИНИ

Немска компания има интерес за инвестиция в Пловдив

Немска компания има интерес за инвестиция в Пловдив

Главната й сфера на дейност е производство на електронни компоненти за полупроводниковата и аутомотив индустриите, както и редица научноизследователски операции  

Обявена е обществена поръчка за благоустрояване на квартал 95 в Търговище

Обявена е обществена поръчка за благоустрояване на квартал 95 в Търговище

Той се намира в района на улиците „Сава Геренов“ и „Средна гора“

Продължава модернизацията на обектите на Терминал 2 на Летище София

Продължава модернизацията на обектите на Терминал 2 на Летище София

В ход са и ремонт на паркинга и подготовка за покупка на нова багажна система

Строителна компания ще стартира мащабен проект на Старозагорските минерални бани

Строителна компания ще стартира мащабен проект на Старозагорските минерални бани

Проектът включва комплекс от 40-50 къщи, разположени върху площ от 80 дка

Нов завод за хартиени опаковки ще строят край Велико Търново

Нов завод за хартиени опаковки ще строят край Велико Търново

В него ще се произвеждат чантички и пликове от екологични хартии, получени от отпадъчни селскостопански материали и от рециклирани вторични суровини

Вижте какво предвижда ремонтът на театър „София“

Вижте какво предвижда ремонтът на театър „София“

Според Столична община ще бъде запазен оригиналният вид на сградата, различни организации не са на същото мнение