Обявиха участниците в архитектурно-строителния форум БЕЗ СТРАХ през май

195

Лекторите ще са същите от последното издание през 2019 година, за да се види дали четири години са повлияли на разбиранията и подхода им към правенето на архитектура


Както вече ви съобщихме, форумът БЕЗ СТРАХ отново събира архитекти, инженери и дизайнери заедно с утвърдени строителни фирми и доставчици на строителни системи и материали, обединени от принципа, че добрата архитектура изисква смелост. Събитието запазва своя успешен формат, съвместявайки силните страни на един архитектурен форум с тези на строително изложение.

Изданието тази година е под надслов ИЗВЪН СТАНДАРТА. Темата отново е провокативна и дава възможност за интерпретация от поканените лектори в много и разнообразни посоки. „С радост искаме да ви съобщим, че лектори на БЕЗ СТРАХ 2023 ще са всички участници от изданието през 2019г. С опит да пренесем духа на времето отпреди събитията от 2020 година, решихме да продължим пътя на архитектурния форум от там, докъдето беше стигнал.  С интерес очакваме да видим дали 4-те години са повлияли на разбиранията и подхода на нашите лектори към правенето на архитектура“, казват организаторите от архитектурното студио Conveyer.

През 2019 година форумът беше под надслова БЕЗ ПАРИ. Темата отвори широко пoлe за дискусия - от архитектура с рециклирани материали и намеси, за които се работи про боно в ycлyгa на обществото, до темата със заплащането труда на архитекта. Участници бяха студиата: BUREAU XII, L6 Studio, E-Arch, I/О Architects, DESET Architects, Борислав Буров, ZOOM Studio & NiMa Design, Studio MODE, Transformatori, AEDES Studio. Същите лектори очаквайте и сега. Вижте представянията им от 2019г.:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През 2023 БЕЗ СТРАХ ще се проведе в главното фоайе на УАСГ на 13 и 14 май с вход свободен. Пространството ще бъде преобразено, създавайки специална провокираща и наситена атмосфера, в която се редуват презентации на лектори и партньори.

Вижте още на официалната страница на форума - www.nofear.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност в двете сгради на училището, ще бъде осигурена съвременна материална база, иновативна STEM среда и достъпна архитектурна среда

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Планира се изграждане на STEM център, комбинирана спортна площадка, подготвен е проект за физкултурен салон

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

Той е мултифункционален и с няколко независими технологични линии