Основната част от спортната зала АРЕНА БУРГАС най-после ще бъде пусната в експлоатация

137

Очаква се до два месеца тя да получи Акт 16


Снимки: www.burgasnews.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, заместник-министърът на спорта Петър Георгиев и и.д. началник на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Деляна Панайотова направиха вчера инспекция на зала „Арена Бургас“. Според архитект Шишков, след проведена съвместна среща с изпълнителя на обекта и ръководството на спортното министерство, е поет ангажимент основната част от залата да бъде довършена и пусната в експлоатация до 2 месеца.

"В края на миналата седмица беше подписан протокол между строителя, спортното министерство и община Бургас. Според този протокол не се касае за разходването на допълнителни средства за отварянето на спортната зала в Бургас. В рамките на два месеца изпълнителят трябва да подготви всички необходими документи и да ги внесе за акт 16“, посочи заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев. Той допълни, че въпросният протокол идва след дълги преговори между спортното ведомство, строителя на "Арена Бургас", експертни групи и община Бургас. "В крайна сметка по настояване на министър Весела Лечева се постигна този протокол или споразумение между инвеститора и Министерството на младежта и спорта. По този въпрос се работи от първия ден, в който министър Лечева влезе в министерството. Няма забележки към изпълнителя, средствата се изплащат“, допълни Георгиев.

На следващ етап ще бъдат довършени фитнес, СПА и ресторант. Това няма да попречи за ползване на обекта. Предстои преработка на проекта за противопожарна безопасност и строителят е поел ангажимент за завършването до два месеца.

„Залата е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания на Световната федерация по лека атлетика. С международното летище и 260 хотела около Бургас, ние сме изключително подходящи за големи международни събития!“, каза кметът Димитър Николов.

Снимки: Община Бургас

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция