От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

57

Форматът в Интер Експо Център в София приема ключовите събития ARCHINOVA 2023 и Бранд на България


Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy

Малко повече от седмица остава до очакваното от строителния сектор събитие – изложение Архитектурно-строителна седмица. По всичко личи, че посетителите ще открият много нови продукти, технологии и бизнес перспективи, тъй като от 3 до 6 април в залите на Интер Експо Център щандове ще разположат над 180 участници от България и чужбина. Организаторите продължават да развиват концепцията си с едно посещение присъстващите да получат максимална добавена стойност. Това се случва благодарение на съвместното провеждане с АТЕСТ Експо – изложението на едрогабаритната строителна техника и механизацията и формата Green Energy, насочен към енергийната ефективност.

„Присъстващите ще се срещнат с екипите на над 180 изложители от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния. Освен в залите, изложенията се разгръщат и върху откритите площи на Интер Експо Център и ще надхвърлят 12 000 кв.м. площ. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Интер Експо Център, а на АТЕСТ Експо - Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Посетителите могат да се сдобият с билет на www.buildingweek.bg. „Билетът дава достъп и до трите изложения“, поясняват организаторите.

Архитектурно-строителна седмица ще фокусира вниманието върху всеки сегмент от строителството, сред които са довършителните дейности, вратите, прозорците и фасадите, софтуера, различните материали, стоманени и дървени конструкции, строителното оборудване и механизацията, ландшафтните и индустриалните решения. За втора година Green Energy спира вниманието върху енергийната ефективност, възобноваемата енергия и рециклирането. Основните акценти на участниците са обвързани с различните решения, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), термоенергия, дигитални решения, управление на отпадъци и рециклирането, рекултивиране на замърсени почви, чистота на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии.

В АТЕСТ Експо се включват водещи компании от сферата на производството, вноса и дистрибуцията на едра строителна техника. Сред машините ще видите: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, минно оборудване и др.

Archinova Architecture Awards 2023

На 4 април в Зала 5 на Интер Експо Център ще се разгърне мащабната церемония на наградите ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023. Събитието ще определи за 10-и път най-добрите продукти в архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. Конкурсът се организира от сп. Още за къщата, The Building и Citybuild в партньорство с Интер Експо Център.

Бранд на България

Очакваните с интерес отличия Бранд на България също ще бъдат част от Архитектурно-строителна седмица. На 4 април изложението отваря вратите си за второто издание на събитието, организирано от екипа на предаване Брандовете на България по ТВ1, а генерален партньор е Интер Експо Център. В зала Витоша заслужени признания ще получат призьорите – брандове от цялата страна, установени на български пазар, както и техният значителен принос за развитието на българската икономика. Фокус в селекцията са освен наложени и изявени брандове, които са двигател на икономиката на страната, и такива, които имат принос в малкия и среден бизнес.

Дискусия и презентации

На 3 април Камарата на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор Строителство“, засягаща дигитализацията, обученията, технологиите, материали и подходи, енергийната ефективност. В същия ден Българската асоциация за изолации в строителството ще представи „Ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради“. През всички дни ще се проведат и поредица от фирмени презентации.

Билети за посещение на Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо може да закупите на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията. Вижте съпътстващата програма тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Марката за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu подготвя още един хотел в България - на брега на Черно море във Варна

Обновен комплекс с плувни басейни ще бъде открит през лятото в Айтос

Обновен комплекс с плувни басейни ще бъде открит през лятото в Айтос

Според концесионера Николай Андреев предвидената дата за откриването е 1 юни – Денят на детето

"Куршум джамия" окончателно остава собственост на Община Карлово

"Куршум джамия" окончателно остава собственост на Община Карлово

Това следва от определение на Върховния касационен съд, което не подлежи на обжалване

Държавата отпуска още 75 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив" в Пловдив

Държавата отпуска още 75 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив" в Пловдив

В МРРБ бяха подписани споразумения по програмата за финансиране на общински проекти