От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

65

Форматът в Интер Експо Център в София приема ключовите събития ARCHINOVA 2023 и Бранд на България


Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy

Малко повече от седмица остава до очакваното от строителния сектор събитие – изложение Архитектурно-строителна седмица. По всичко личи, че посетителите ще открият много нови продукти, технологии и бизнес перспективи, тъй като от 3 до 6 април в залите на Интер Експо Център щандове ще разположат над 180 участници от България и чужбина. Организаторите продължават да развиват концепцията си с едно посещение присъстващите да получат максимална добавена стойност. Това се случва благодарение на съвместното провеждане с АТЕСТ Експо – изложението на едрогабаритната строителна техника и механизацията и формата Green Energy, насочен към енергийната ефективност.

„Присъстващите ще се срещнат с екипите на над 180 изложители от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния. Освен в залите, изложенията се разгръщат и върху откритите площи на Интер Експо Център и ще надхвърлят 12 000 кв.м. площ. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Интер Експо Център, а на АТЕСТ Експо - Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Посетителите могат да се сдобият с билет на www.buildingweek.bg. „Билетът дава достъп и до трите изложения“, поясняват организаторите.

Архитектурно-строителна седмица ще фокусира вниманието върху всеки сегмент от строителството, сред които са довършителните дейности, вратите, прозорците и фасадите, софтуера, различните материали, стоманени и дървени конструкции, строителното оборудване и механизацията, ландшафтните и индустриалните решения. За втора година Green Energy спира вниманието върху енергийната ефективност, възобноваемата енергия и рециклирането. Основните акценти на участниците са обвързани с различните решения, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), термоенергия, дигитални решения, управление на отпадъци и рециклирането, рекултивиране на замърсени почви, чистота на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии.

В АТЕСТ Експо се включват водещи компании от сферата на производството, вноса и дистрибуцията на едра строителна техника. Сред машините ще видите: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, минно оборудване и др.

Archinova Architecture Awards 2023

На 4 април в Зала 5 на Интер Експо Център ще се разгърне мащабната церемония на наградите ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023. Събитието ще определи за 10-и път най-добрите продукти в архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. Конкурсът се организира от сп. Още за къщата, The Building и Citybuild в партньорство с Интер Експо Център.

Бранд на България

Очакваните с интерес отличия Бранд на България също ще бъдат част от Архитектурно-строителна седмица. На 4 април изложението отваря вратите си за второто издание на събитието, организирано от екипа на предаване Брандовете на България по ТВ1, а генерален партньор е Интер Експо Център. В зала Витоша заслужени признания ще получат призьорите – брандове от цялата страна, установени на български пазар, както и техният значителен принос за развитието на българската икономика. Фокус в селекцията са освен наложени и изявени брандове, които са двигател на икономиката на страната, и такива, които имат принос в малкия и среден бизнес.

Дискусия и презентации

На 3 април Камарата на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор Строителство“, засягаща дигитализацията, обученията, технологиите, материали и подходи, енергийната ефективност. В същия ден Българската асоциация за изолации в строителството ще представи „Ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради“. През всички дни ще се проведат и поредица от фирмени презентации.

Билети за посещение на Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо може да закупите на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията. Вижте съпътстващата програма тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност в двете сгради на училището, ще бъде осигурена съвременна материална база, иновативна STEM среда и достъпна архитектурна среда

Приключи благоустройството на ж.к. "Петко Каравелов" във Видин

Приключи благоустройството на ж.к. "Петко Каравелов" във Видин

Кмет и архитекти обсъждат визията и на други квартали

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Планира се изграждане на STEM център, комбинирана спортна площадка, подготвен е проект за физкултурен салон

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

Той е мултифункционален и с няколко независими технологични линии