Проект „Светулка“ промени болничната среда за децата пациенти в МБАЛ Айтос

165

Инициативата и изпълнението е на Фондация „За Доброто“, а дизайнер на проекта е арх. Магдалена Славова


На 11 май беше открито преобразеното Детско отделение в МБАЛ Айтос. То вече е приветлива и жизнерадостна среда за децата - с обновени стени, дограма и щори, и със закачливи табели на вратите. Рисунките във всяка от петте стаи са изработени безвъзмездно от айтозлията Велико Прокопов, а картината на една от стените е на една от "светулките" - Поли Троянова. В отделението децата вече имат възможност да рисуват и играят в детски кът във всяка стая. Има ново обзавеждане и оборудване, а спалното бельо е съобразено с рисунките и цветовете на помещенията. Новата визия на детското отделение е реализирана благодарение на екипа на Фондация “За Доброто“ по проект "Светулка" (чиято цел е промяната на емоционалната среда за лечение на децата пациенти), арх. Магдалена Славова (Redox Interior Design), завеждащият детското отделение д-р Милена Марковска, както и на дарители на мебели, осветителни тела, хладилници, щори, дървени играчки, бои и материали.
 


 

GROHE България също стана част от каузата, като дари цялата санитария в отделението, скрита в гардеробчета. „Grohe Bulgaria се свързаха с нас още в началото на годината и казаха: “Не искаме да е само бизнес. Искаме да сме част от каузата ви. Искаме да помагаме на децата, защото няма друго бъдеще освен това, което сега “монтираме”. От екипа на компанията споделиха: „GROHE България стана част от една чудесна кауза - обновяване на детското отделение на болницата в Айтос. Заедно с Фондация „За Доброто“ успяхме да създадем по-приятна среда, за повече детски усмивки. Вярваме, че подобни каузи имат силата да променят животи, затова ние ще продължим да ги подкрепяме и занапред“. Припомняме, че GROHE България наскоро подкрепи и каузата за новият терапевтичен център за деца на „Карин дом“. 

Снимки: "За Доброто" и Община Айтос. Вижте проекта на арх. Магдалена Славова и тук.

По време на откриването кметът на Община Айтос Васил Едрев заяви: "Цялата тази красота трябва да бъде надградена. Ние сме помислили и за това. Може би и в този момент текат консултациите за изграждането на най-модерната специализирана детска болница в Бургас. Айтос ще е една от артериите на тази болница, т.е. предстои надграждане на този прекрасен проект", обяви градоначалникът.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Maison&Objet: Природата и радостта като тенденции в дизайна и обзавеждането

Maison&Objet: Природата и радостта като тенденции в дизайна и обзавеждането

Есенното издание на изложението се проведе в рамките на Paris Design Week

Предстои годишният форум DESIGN PEOPLE 2023

Предстои годишният форум DESIGN PEOPLE 2023

Осмото издание на форума за иновации в интериорния дизайн ще се проведе от 29 септември до 1 октомври

Ресторант към бутиков хотел с история

Ресторант към бутиков хотел с история

„Надявам се да сме успели да създадем вдъхновяващ интериор с непреходна елегантност, който да бъде притегателен център за ценителите на историята, културата и изкуството“, казват авторите на проекта

Син цвят и дървесни текстури в стоматологичен център в София

Син цвят и дървесни текстури в стоматологичен център в София

Интериорът на FINE DESIGN получи трето място в категория „Медико-дентални, фитнес и спа“ в конкурса Dibla Design Awards 2022