K Residence от STARH

5081

Частният проект е в етап на проектиране. Луксозната жилищна сграда е ситуирана в историческия център на Варна до Морската градина и морето.


Имотът по проект на Starh е с малка площ, разположен на тиха улица с минимална денивелация. Водещото при изграждането на архитектурното решение е създаване на съвременна сграда с убедителна функция, елегантен и изчистен дизайн, постигнат с качествени материали, осигуряващи минимална поддръжка и дълъг живот на сградата.

 

 

K Residence се развива на седем надземни и един подземен етаж. Градоустройствените ограничения определят терасовидните отстъпи в четвърти, шести и седми етаж. Първият и подземният етаж са предвидени за паркиране, а следващите етажи са с жилищна функция.

 

 

Апартаментите са с големи пространства за обитаване, ориентирани изцяло на запад, изток и юг. На втори, трети и четвърти етаж са предвидени по два апартамента на етаж с площ от 115 до 140 кв.м, а всеки от последните три етажа представлява самостоятелен апартамент с площ от 200 до 240 кв.м.

 

 

Към дневната има три балкона, единият от които е 10 м.кв. Самата дневна е 75 кв .м и се възприема като цяло, общо пространство, вкючително с коридора, който е 2,9% от целия апартамент. Втората детска граничи със стълба, но е изолирана със стена от 31 см и гардероб.

 

 

За всяко от деветте жилища е предвидено паркомясто или гараж с прилежащо складово помещение. Връзката между подземния етаж, партера и улицата става с автомобилна платформа, предвид малката площ на парцела, а до всеки етаж стига асансьор и стълбище.

 

 

Дизайнът на K Residence е минималистичен с подчертана строга елегантност. Материалите по фасадата са търсени в една плоскост без излишни детайли и орнаменти. Използвани са три материала - гранит, стъкло и алуминий. Страниците на прозорците и дъната на терасите са подчертани с тъмен полиран гранит в контраст с термолющения светъл гранит. Разместването на плът и отвори във вертикала по различните нива придава динамичност на фасадите. 

 

 

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Срокът за ранна регистрация с намалена такса е до 31 юли

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Предложенията са за СПА хотел, басейни, балнеология и рехабилитация, ресторант, място за култура, събития и коуъркинг, студентски общежития, спортни площадки и база за паркур, историческа изложба и парк, ботаническа градина, езеро и други

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност в двете сгради на училището, ще бъде осигурена съвременна материална база, иновативна STEM среда и достъпна архитектурна среда

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Планира се изграждане на STEM център, комбинирана спортна площадка, подготвен е проект за физкултурен салон