Residential Park Lozen – един от най-интересните със своя мащаб жилищни комплекси, изграден със системите Schüco

202

За проекта инвеститорът избира съчетание на PVC системата Living 82 MD TopAlu и алуминиевите системи AWS 70.HI и ASS 70.HI


Residential Park Lozen е жилищен комплекс от затворен тип, състоящ се от около 60 двуфамилни и редови къщи, паркова среда и обществена зона, който се намира в близост до с. Лозен - само на няколко километра от София. Той е отговор на търсенията на съвременния градски човек за хармоничен и пълноценен начин на живот, без да се губи връзка с големия град.

Основната концепция на проекта е търсенето на самостоятелност в отделните жилищни единици и оформяне на вътрешна атмосфера, която да създава чувство за общност, уют и желание за уединено съвместно съжителство.

Във визуално отношение всеки дом носи свой отличителен и характерен белег – цветови код. Нюансите при къщите са съобразени със заобикалящата среда и за да не се натрапват в нея - всички те са в гамата на естествените цветове и натурални тонове, близки до природата. Освен естетическа функция, цветовете допринасят и за по-добрата ориентация в комплекса.

В бъдещ етап на проекта се планира изграждането и на обслужващи сгради като училище с детска градина, спортен комплекс, заведения за хранене, магазини и т.н.

Проектът на Residential Park Lozen е на ИПА ЕООД. С портфолио от над 700 проекта и с получени над 30 архитектурни награди компанията затвърждава мястото си на пазарен лидер и е предпочитан партньор за реализирането на някои от най-мащабните проекти в България.

С цел да задоволи изискванията на клиентите, инвеститорът "Резиденшъл Парк Лозен" ЕООД залага изключително на строителство без компромиси и висококачествени материали. Те се подбират внимателно на база експертни оценки и анализи още преди стартиране изпълнение на строителството. Следвайки корпоративната политика на „Линднер“, материалите, които се влагат в комплекса, предварително се съобразяват с тенденциите за устойчиво и природосъобразно строителство и експлоатация. Този подход гарантира както високо качество и надеждност на изпълнението, така и комфорт и енергийна ефективност по време на експлоатацията на сградите.

За жилищния си проект инвеститорът се доверява на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. В Residential Park Lozen се наблюдава хармонично съчетание на PVC системата Schüco Living 82 MD TopAlu и алуминиевите системи Schüco AWS 70.HI и Schüco ASS 70.HI.

Иновативната PVC система Schüco LivIng 82 MD Top Alu (с алуминиева капачка) е в унисон с актуалните тенденции от Западна Европа. Външните алуминиеви капачки са атрактивен елемент за оформяне визията на пластмасовите прозорци. Системата комбинира предимствата на пластмасата по отношение на топлоизолираност, плътност и поддръжка с уникалния дизайн на лекия метал. Сдържаната елегантност на алуминия го прави идеален материал за модерната архитектура. Цветовата програма обхваща всички нюанси на RAL и елоксирани цветове, с възможност за реализиране на метални и декориращи ефекти.

За обекта e избрана и вложена алуминиева система за прозорци Schüco AWS 70.HI. С отлични стойности на топлоизолация и елегантен дизайн, тя отговаря на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода.

Професионалната изработка и монтаж на системите Schüco са на фирма „Линднер България ЕООД“.

Лицензиран представител на бранда Schüco за България е фирма „Алукьонигщал“. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото й портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

ОЩЕ НОВИНИ

Подписан е договорът за изграждане на допълнителен корпус на Математическата гимназия във Враца

Подписан е договорът за изграждане на допълнителен корпус на Математическата гимназия във Враца

Той ще е с шест класни стаи, тераса, конферентна зала, STEM център и 5 хранилища

Реновират сградата на "Старата община“ в Асеновград с проект по "Красива България"

Реновират сградата на "Старата община“ в Асеновград с проект по "Красива България"

В момента в сградата се помещават Туристически информационен център и Обредни домове и зали

VMV residence – терасиран модел за многофамилна жилищна сграда

VMV residence – терасиран модел за многофамилна жилищна сграда

Обемното решение е продиктувано от функционалните нужди на всяко отделно жилище, а конструктивното решение допълнително разбива сградата на по-малки обеми

Има осигурени 5 300 000 лв. за ремонт и реставрация на сградата на бившия Нотариат в София

Има осигурени 5 300 000 лв. за ремонт и реставрация на сградата на бившия Нотариат в София

Предстои да се определи обществената функция на сградата на бул. „Патриарх Евтимий“ 2 на Попа, която е недвижима културна ценност и е собственост на Министерството на културата

В РИОСВ-Пловдив е внесено инвестиционно намерение за строежа на най-големия мол у нас

В РИОСВ-Пловдив е внесено инвестиционно намерение за строежа на най-големия мол у нас

След всички одобрения скоро се очаква изграждането на търговско-развлекателния и административен комплекс Promenada Plovdiv в района на бившата Сточна гара