Сграда, вдъхновена от движението на морска вълна

3830
Тя е пресъздадена във фасадата на Varna Wave от STARH посредством редуване на Corian и стъкло.

 

Varna Wave е стилна жилищна сграда, ситуирана в централната част на град Варна в ъглов имот между ул."Македония" и бул."Ген Колев". Лоджиите са решени в графитено сив цвят с цел да подсилят дълбочината им и елегантната линия на белите елементи. Овалната форма на ъгъла омекотява целия обем и подчертава изтънчения дизайн на сградата.

 

 

Функционално Varna Wave е решена на единадесет етажа, два от които подземни, осигуряващи паркирането в сградата. Партерният етаж е предвиден за брасерия и два търговски обекта. Следващите осем етажа са жилищни, разделени на три входа с по два апартамента на етаж. В сградата са планирани 47 апартамента с три и четири стаи, всички с ясна и чиста планировка, доставяща максимален комфорт на обитаване. Лоджиите се обединяват с дневните пространства чрез плъзгащи витрини.

 

 

Varna Wave е проектирана с монолитна стоманобетонна конструкция съгласно най-съвременните единни европейски строителни нормативи ЕВРОКОД. Етажните плочи са с дебелина 25 см, което осигурява много висока шумоизолация между отделните етажи, а колоните са разпределени така, че да попадат в стените между отделните апартаменти, което дава възможност за флексабилност на помещенията.

 

 

Съвременният дизайн на Varna Wave е подчертан и от предвидените във фасадата материали - Corian, стъклофибърен цимент Swisspearl, стъкло и алуминий. Corian е иновативен материал, представляващ акрилен камък, даващ възможност за постигане на сложни форми чрез термоформоване. Материалът като вентилируема фасада допринася и за постигане на по-висока енергийна ефективност и устойчивост на сградата, благодарение на издръжливостта си. Corian предлага ниско ниво на абсорбиране на влага и устойчивост на петна, околно замърсяване, влажност и условия на замръзване и размразяване. 

 

 

Редактор: Ема Димитрова