Върховният административен съд потвърди правомерността за изграждане на сградата "Златен век" в столичния район "Лозенец"

206

В отговор на писмо на министъра на регионалното развитие Андрей Цеков са посочени подробните мотиви


Снимка: Citybuild.bg

Правомерността на всички действия на Arteks Engineering ("Артекс Инженеринг" АД), свързани със строителството на сградата „Златен век“, е окончателно потвърдена, съобщават от фирмата. Решението дойде след подадено от министъра на регионалното развитие Андрей Цеков искане до ВАС за образуване на тълкувателно дело във връзка с прилагането на разпоредби, свързани със срока на валидност на разрешенията за строеж и действието на заповедите за допълването им.

Съдът не образува тълкувателно дело, понеже не намери противоречива практика по поставените от министъра въпроси, но даде отговори на тях. Като се съобразява с мотивите на ВАС и в отговор на питане от народния представител от ПП-ДБ Любен Иванов, на 15 февруари МРРБ излезе с отговор, публикуван на сайта на Народното събрание, в който се казва, че няма правни основания за административна намеса на органите на ДНСК по случая със строежа.

Името на компанията нашумя през последните години основно заради проблемите около сградата "Златен век" в район "Лозенец". В края на миналата година Arteks Engineering получи и разрешение за строеж на жилищния си комплекс "Зафир & Емералда" до Ловен парк и Борисова градина в София.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН