Вижте какво още предлага АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2022

55

Програмата продължава до 8 октомври - основно в Централния дом на архитекта на ул. „Кракра“ 11 в София


На 25 септември (неделя) от 18.30 часа в ще може да видите изложба живопис „Архитектурни импресии“, както и да чуете представяне на книгата „Мит вграден в камък“ от д-р арх. Пламен Генов и художник Радка Караиванова.

На 26 септември (понеделник) от 17:00 часа под надслов „Архитектурното наследство на София“ ще бъдат представени знакови обекти, а от 18:00 часа арх. Анета Василева, арх. Емилия Кълева и арх. Даяна Николова ще говорят за „Ново архитектурно наследство – Случаят София“. В 19:00 часа ще започне кръгла маса „Проблеми на опазването на архитектурното наследство на София“.

На 28 септември (сряда) от 15:00 часа предстои семинар „Пожарна безопасност“.

На 29 септември (четвъртък) от 18:00 часа ще има публична дискусия „Параметри на насажденията в градска среда“ с модератор доц. д-р ланд. арх. Веселин Рангелов, а от 19:30 часа ланд. арх. Стоян Начев ще проведе лекционна презентация и дискусия „BIM и ландшафтната архитектура“.

На 30 септември (петък) от 14:00 часа програмата включва лекция „BIM и ролята на архитекта“, от 16:00 часа - „Представяне възможностите на водещите софтуерни приложения за работа в BIM“ – BIM и ArchiCAD, а от 17:00 часа - BIM и Autodesk Revit. В 18:00 часа се предвижда да започне презентации и дискусия на тема „Инструменти за визуална комуникация и координация Real Time Rendering, виртуална реалност, добавена реалност“.

На 1 октомври (събота) от 11:00 часа в Детска архитектурна работилница ще се изработва геодезически купол под ръководството на арх. Магдалина Ръжева. В този ден от 15:00 часа фестивалът предлага архитектурен тур на NV Tower на бул. „Г.М. Димитров“ 59 от арх. Ангел Захариев – ръководител на проекта (А и А архитекти) ООД.  

На 3 октомври (понеделник) от 17:30 часа ще бъде открита изложба „50 години от единадесетия конгрес на МСА във Варна“, а от 18:00 часа в градината на Централния дом на архитекта ви очаква коктейл по повод честването на Световния ден на архитектурата.

На 6 октомври (четвъртък) от 18:00 часа е предвидена лекция с презентация на арх. Яспер Дал – „Концепция за развитие на Копенхаген, Дания“, която ще се проведе в Софийска градска художествена галерия на ул. „Ген Гурко“ 1.

В последния ден на АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2022 - 8 октомври (събота), от 11:00 часа е планиран безплатен курс по проект „Алианс за адаптиране на български архитекти към немския пазар за архитектурни услуги“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Фондация „Институт за дигитални трансформации“ и арх. Стоян Тодоров (ST Architekten GmbH). След това от 18:00 часа с коктейл ще бъдат отбелязани 85 години от създаването на инженерно-архитектната камара и закриването на фестивала.

Фейсбук страница на събитието

ОЩЕ НОВИНИ

Изложба разглежда връзката между изкуство и дизайн

Изложба разглежда връзката между изкуство и дизайн

Експозицията „Дом Мечта" в столицата показва закачливи, екстравагантни, любопитни и поетични обекти: столове, маси и умивалници, свещи, лампи, огледала, чинии, мода, бижута и други предмети

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция