Водещият формат за едрогабаритна техника АТЕСТ ЕКСПО стартира на 3 април в Интер Експо Център

88

Изложението отново ще се проведе в сътрудничество с Архитектурно-строителна седмица, очаква ви и церемонията по награждаването на ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023


Едрогабаритната строителна техника е основен фундамент за успешния бизнес и развитие на всяка строителна компания. Именно големите машини са в центъра на изложение АТЕСТ Експо от 3 до 6 април. Форматът ще се проведе отново в колаборация с българското строително изложение Архитектурно-строителна седмица и ще привлече в Интер Експо Център интереса на бизнеса в строителството и съпътстващите сегменти, логистиката, минната индустрия и др.

Изложение АТЕСТ Експо се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ) и ще заеме външните площи на Интер Експо Център – над 6 000 кв.м, изпълнени с най-новите машини в сферите на строителната, товарачната, кариерната, подемната и транспортната техника и механизация. Това е третото поредно съвместно провеждане на АТЕСТ Експо с Архитектурно-строителна седмица. Още в първото съвместно издание бяха регистрирани сделки за над 15 млн. лв., а през 2023г. този показател бе надминат.

Изложението е ценно събитие за строителните компании и предприемачи, компаниите в минното дело, поддръжката, логистиката, кариерите, превоза, дърводобива, рециклираща индустрия и др. Перспективите, които АТЕСТ Експо създава, ще съберат водещи компании, а сред изложителите са "Алки-Л", "Евро Сълюшънс", "Елтрак България", "Зет и Ем Прайвит ко", "Инжконсулт", "Интерагри България", "Мегатрон", "Прайм Технолоджийс", "Роланд Трейдинг", "Си Ем Ел България", "Сигма България", "Стротех Инженеринг", "Тайтън Машинъри България". Сред гигантските машини, които ще представят, са: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, прикачен инвентар, дъмпери, трошачни иинсталации, подземно минно оборудване, системи за обезпрашаване, подемна техника и др.

Архитектурно-строителна седмица увеличава мащабите си

Сътрудничеството между екипите на изложенията Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо през последните години изгради една от най-полезните бизнес платформи за региона на България и Източна Европа. Последното издание привлече интереса на над 14 400 посетители, а изложителите разгърнаха щандовете си върху над 19 000 км. м площ.

„С присъствието си посетителите могат практически да се погрижат за всеки един сегмент в бизнеса си“, споделят организаторите. „В Интер Експо Център едновременно са събрани нужните модерни машини и решенията в строителството“, допълват те.

24-ото издание на Архитектурно-строителна седмица ще обедини различни сегменти, сред които „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“ и др. Изложението се очаква с интерес от мениджъри на строителни компании, магазини и хипермаркети, архитекти, проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултатнти, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

Важен компонент екосистемата е Green Energy - тематиката ва ефективността, възобновяемата енергия и рециклирането. „Това са ключови компоненти в съвременния свят. Те са свързани и  с механизацията и със строителството и съпътстващите го дейности“, отбелязват организаторите от Интер Експо Център.

От 3 до 6 април Green Energy отново ще постави на дневен ред енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии и съоръжения, басейни, термоенергия и др.

Архитектурно-строителна седмица приема и наградите ARCHINOVA 2023, организирани от Citybuild, сп. "Още за къщата" и The Building. На 4 април юбилейното 10-о издание на събитието ще излъчи най-смелите и завладяващи проекти, реализации и концепции. 16-членно жури ще определи носителите на общо 21 отличия.

АТЕСТ Експо, Архитектурно-строителна седмица и Green Energy, което ще се проведат от 3 до 6 април в Интер Експо Център, ще превърнат София във важна спирка за бизнеса от региона Източна Европа. С билет за посещение на трите паралелни събития, можете да се сдобиете на www.buildingweek.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Очаква се да бъдат изградени още офисна, битова и складова част, ферментационно помещение и други, като вече е насадено и ново лозе в рамките на парцела

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница