Водещият формат за едрогабаритна техника АТЕСТ ЕКСПО стартира на 3 април в Интер Експо Център

90

Изложението отново ще се проведе в сътрудничество с Архитектурно-строителна седмица, очаква ви и церемонията по награждаването на ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023


Едрогабаритната строителна техника е основен фундамент за успешния бизнес и развитие на всяка строителна компания. Именно големите машини са в центъра на изложение АТЕСТ Експо от 3 до 6 април. Форматът ще се проведе отново в колаборация с българското строително изложение Архитектурно-строителна седмица и ще привлече в Интер Експо Център интереса на бизнеса в строителството и съпътстващите сегменти, логистиката, минната индустрия и др.

Изложение АТЕСТ Експо се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ) и ще заеме външните площи на Интер Експо Център – над 6 000 кв.м, изпълнени с най-новите машини в сферите на строителната, товарачната, кариерната, подемната и транспортната техника и механизация. Това е третото поредно съвместно провеждане на АТЕСТ Експо с Архитектурно-строителна седмица. Още в първото съвместно издание бяха регистрирани сделки за над 15 млн. лв., а през 2023г. този показател бе надминат.

Изложението е ценно събитие за строителните компании и предприемачи, компаниите в минното дело, поддръжката, логистиката, кариерите, превоза, дърводобива, рециклираща индустрия и др. Перспективите, които АТЕСТ Експо създава, ще съберат водещи компании, а сред изложителите са "Алки-Л", "Евро Сълюшънс", "Елтрак България", "Зет и Ем Прайвит ко", "Инжконсулт", "Интерагри България", "Мегатрон", "Прайм Технолоджийс", "Роланд Трейдинг", "Си Ем Ел България", "Сигма България", "Стротех Инженеринг", "Тайтън Машинъри България". Сред гигантските машини, които ще представят, са: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, прикачен инвентар, дъмпери, трошачни иинсталации, подземно минно оборудване, системи за обезпрашаване, подемна техника и др.

Архитектурно-строителна седмица увеличава мащабите си

Сътрудничеството между екипите на изложенията Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо през последните години изгради една от най-полезните бизнес платформи за региона на България и Източна Европа. Последното издание привлече интереса на над 14 400 посетители, а изложителите разгърнаха щандовете си върху над 19 000 км. м площ.

„С присъствието си посетителите могат практически да се погрижат за всеки един сегмент в бизнеса си“, споделят организаторите. „В Интер Експо Център едновременно са събрани нужните модерни машини и решенията в строителството“, допълват те.

24-ото издание на Архитектурно-строителна седмица ще обедини различни сегменти, сред които „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“ и др. Изложението се очаква с интерес от мениджъри на строителни компании, магазини и хипермаркети, архитекти, проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултатнти, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

Важен компонент екосистемата е Green Energy - тематиката ва ефективността, възобновяемата енергия и рециклирането. „Това са ключови компоненти в съвременния свят. Те са свързани и  с механизацията и със строителството и съпътстващите го дейности“, отбелязват организаторите от Интер Експо Център.

От 3 до 6 април Green Energy отново ще постави на дневен ред енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии и съоръжения, басейни, термоенергия и др.

Архитектурно-строителна седмица приема и наградите ARCHINOVA 2023, организирани от Citybuild, сп. "Още за къщата" и The Building. На 4 април юбилейното 10-о издание на събитието ще излъчи най-смелите и завладяващи проекти, реализации и концепции. 16-членно жури ще определи носителите на общо 21 отличия.

АТЕСТ Експо, Архитектурно-строителна седмица и Green Energy, което ще се проведат от 3 до 6 април в Интер Експо Център, ще превърнат София във важна спирка за бизнеса от региона Източна Европа. С билет за посещение на трите паралелни събития, можете да се сдобиете на www.buildingweek.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Срокът за ранна регистрация с намалена такса е до 31 юли

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Предложенията са за СПА хотел, басейни, балнеология и рехабилитация, ресторант, място за култура, събития и коуъркинг, студентски общежития, спортни площадки и база за паркур, историческа изложба и парк, ботаническа градина, езеро и други

Клуб "Смисъл" организира дискусия по темата "Можем ли без паметници?"

Клуб "Смисъл" организира дискусия по темата "Можем ли без паметници?"

Събитието ще се проведе на 25 юни в Зала за събития "Living Room" на ул. "Неразделни" в София

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност в двете сгради на училището, ще бъде осигурена съвременна материална база, иновативна STEM среда и достъпна архитектурна среда

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Планира се изграждане на STEM център, комбинирана спортна площадка, подготвен е проект за физкултурен салон