Всичко за строителството – на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy

433

Озеленени керемиди, тухли за по-бързо зидане и врати в лофт дизайн са само част от продуктите, които над 180 фирми ще представят от 3 до 6 април


Утре стартират изложенията Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Форматът ще се проведе в Интер Експо Център на над 12 000 квадратни метра площ и ще събере в София над 180 изложители от цяла Европа и Азия. Събитието привлича мениджъри на строителни компании и магазини, майстори, архитекти, проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултанти, агенти на недвижими имоти, урбанисти. Архитектурно-строителна седмица обединява всички сегменти в строителството, АТЕСТ Експо събира производители, дистрибутори и доставчици на строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника, а Green Energy се фокусира върху енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклирането.

Идеи за покрива, фасадата и дома

Посетителите ще открият сандвич-панели от последно поколение за индустриални, търговски, цивилни или животновъдни обекти с висок коефициент на топлоизолация, които подобряват пожароустойчивостта и звукоизолацията. Иновативно и находчиво решение са озеленените керемиди - българска иновация за бързо и сигурно озеленяване на скатни покриви с наклон от 20° до 55°.

С новите тухли Porotherm High на Wienerberger зидането никога не е било толкова лесно и бързо. Те ускоряват процеса с 20%, а благодарение на формата си са лесни за поставяне. Компанията е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите близо 200 завода в 30 държави. Продуктите на Wienerberger ще може да видите на Щанд C9 в Зала 3.

В сегмента на външните врати за къщи са алуминиевите ThermoSafe Decoral на Hörmann, които придават индивидуален характер. А за интериора – защо не изберете вратите с лофт дизайн в модерен индустриален стил? В 40 завода на Групата Hörmann се произвеждат врати, каси, задвижвания, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за пазарите в Европа, Северна Америка и Азия. Фирмата притежава над 100 собствени представителства в повече от 40 държави и търговски партньори в над 50 други страни. Продуктите на Групата може да видите в Зала 2 на Щанд B2.

Дребната механизация

За всеки проект е ключова дребната механизация, за които Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо ще предложат много решения. Сред тях е новият мини багер с минимално изнасяне, както и най-модерните малки машини, които вдигат високо летвата за производителност и работни характеристики, осигуряват по-голяма хидравлична мощност, комфорт за оператора и по-нисък разход на гориво.

Акценти от съпътстващите събития

На 3 април от 13:30 часа в Семинарна зала в Зала 1 Камарата на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор „Строителство“, а от 15:00 часа на Сцена БАИС в изложбена зала 3 Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) представя специализирано ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради.

През всички дни ще има поредица от фирмени презентации. Една от тях е на 4 април от 13:00 часа, когато „Винербергер“ ще представи „Нови решения в системите за подово отопление на Пайплайф“ на Сцена БАИС в изложбена зала 3. Продуктовото портфолио на компанията включва керамични блокове Porotherm, покривни системи и прозорци Tondach, бетонни настилки Semmelrock Stein & Design и пластмасови тръбни системи Pipelife.

От 14:00 часа отново на 4 април ще се проведе Кръгла маса „Енергийна ефективност – предизвикателства, възможности, проблеми“ на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – в Семинарна зала в Зала 1.

Същия ден, но от 16:00 часа, ще бъдат връчени наградите „Бранд на България“. Организатор е предаването „Брандовете на България“ по ТВ1, а генерален партньор е Интер Експо Център.

4 април ще завърши с тържествената церемония по награждаването в конкурса ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 от 18:30 часа. Партньор е Интер Експо Център.

На 5 април ви очаква още една презентация на „Винербергер“. От 16:00 часа на Сцена БАИС в изложбена зала 3 ще научите повече по темата „Управление на атмосферни води“. В презентацията ще разберете повече за най-новите технологии в областта на улавянето и повторното оползотворяване на дъждовната вода, за значението на настилката за правилното дрениране, както и за практическите стратегии за управление на атмосферните води в градската среда.

Билетите за посещение на Архитектурно-строителната седмица са достъпни онлайн на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията. Билетът ви дава достъп и до трите изложения. Вратите ще бъдат отворени от 3 до 5 април между 10.00 и 18.00 часа, а на 6 април – от 10.00 до 16.00 часа. Вижте съпътстващата програма тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Марката за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu подготвя още един хотел в България - на брега на Черно море във Варна

Обновен комплекс с плувни басейни ще бъде открит през лятото в Айтос

Обновен комплекс с плувни басейни ще бъде открит през лятото в Айтос

Според концесионера Николай Андреев предвидената дата за откриването е 1 юни – Денят на детето

"Куршум джамия" окончателно остава собственост на Община Карлово

"Куршум джамия" окончателно остава собственост на Община Карлово

Това следва от определение на Върховния касационен съд, което не подлежи на обжалване

Държавата отпуска още 75 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив" в Пловдив

Държавата отпуска още 75 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив" в Пловдив

В МРРБ бяха подписани споразумения по програмата за финансиране на общински проекти