50 млн. лв. ще бъдат инвестирани в завод за производство на електрически велосипеди край Пловдив

79

Министърът на иновациите връчи сертификат клас А на компанията 


Снимка: Министерство на иновациите и растежа

50 млн. лв. ще инвестира компания за производство на електрически велосипеди в нов завод на територията на зона Куклен, част от Тракия икономическа зона край Пловдив. Това обяви вчера министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който връчи сертификат клас А на изпълнителния директор на „Е-Велокс“ ООД Димитър Златанов.

По проекта се предвижда инвестиция за 28 277 000 лв., която ще  разкрие нови 330 работни места.  От компанията уточниха, че общо в завода ще бъдат инвестирани 50 млн. лв., като той ще е с капацитет от 300 хил. броя електрически велосипеди на година.  „Е-Велокс“ ООД е дружество с предмет на дейност производство на велосипеди и електровелосипеди, търговия с велосипеди, електровелосипеди и велосипедни части.

В процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции в Пловдив и областта са още 4 инвестиционни проекта на обща стойност 42.5 млн. лв. с потенциал да разкрият 224 нови работни места. „Инвестициите са в производство, а компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия“, подчерта той.  По думите му от началото на годината до момента по ЗНИ Агенцията за инвестиции е изготвила положителни становища и Министерството на иновациите и растежа е сертифицирало 6 проекта в Пловдив и областта на обща стойност 229.047 млн. лв., които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от проектите са в сектор производство, а един е за складиране и логистика.

В процес на сертифициране от БАИ в момента са 48 инвестиционни проекта в страната за близо 2 млрд. лв., като по тях се очаква да бъдат разкрити над 3 600 нови работни места за следващите 2-3 години. Инвестиционните проекти са предимно в сектор производство и складиране. 

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция