Функционален интериорен дизайн в Люксембург

126

Идентичност придава централен обем на приземния етаж, натоварен с много функции


Външният ремонт на къщата включва подобряване на енергийната ефективност с добавяне на капандури и оптимизиране размера на прозорците на хола за максимално възприемане на двора, сливащ се с гората.

В интериора по проект на българското студио Atelier M+ има значителна функционална оптимизация на двете основни нива на къщата, разпределени в ясна схема - на приземния етаж са разположени просторна всекидневна с кухня, кабинет, стая за гости и санитарен възел. Вторият етаж съдържа главна спалня, просторна детска стая със зони за игра и сън, занималня и бани. В подземното ниво има технически и сервизни помещения, а в случая и музикално студио.

Идентичността на вътрешната архитектура на къщата е във формирането на централен мебелен обем на приземния етаж, който е натоварен с много функции и спомага за освобождаването на големи просторни площи от всички страни и оформянето на дневна, много по-голяма от съществуващата. Всяка страна на така образуваното „сърце на къщата“ съответства функционално на различна зона.

Дневната е просторна и разделена на две части. Библиотеката съответства на зоната за пиано и уединена зона за четене. Дълбоките кухненски шкафове осигуряват вътрешни зони за съхранение на ежедневни нужди като кафемашина и други, които в същото време са лесно достъпни през прибиращи се мебелни врати. Този тип функционални решения помагат на обитателите да водят комфортен начин на живот и да се наслаждават на интериор с минималистичен дизайн и спретнато съхранение на вещите си.  

ОЩЕ НОВИНИ

Maison&Objet: Природата и радостта като тенденции в дизайна и обзавеждането

Maison&Objet: Природата и радостта като тенденции в дизайна и обзавеждането

Есенното издание на изложението се проведе в рамките на Paris Design Week

Предстои годишният форум DESIGN PEOPLE 2023

Предстои годишният форум DESIGN PEOPLE 2023

Осмото издание на форума за иновации в интериорния дизайн ще се проведе от 29 септември до 1 октомври

Ресторант към бутиков хотел с история

Ресторант към бутиков хотел с история

„Надявам се да сме успели да създадем вдъхновяващ интериор с непреходна елегантност, който да бъде притегателен център за ценителите на историята, културата и изкуството“, казват авторите на проекта

Син цвят и дървесни текстури в стоматологичен център в София

Син цвят и дървесни текстури в стоматологичен център в София

Интериорът на FINE DESIGN получи трето място в категория „Медико-дентални, фитнес и спа“ в конкурса Dibla Design Awards 2022

Пулсът на античността в неговото модерно значение

Пулсът на античността в неговото модерно значение

Освен всички функции за 4-звезден градски хотел, сградата и интериорът носят и духа на съвременен Пловдив