Функционален интериорен дизайн в Люксембург

132

Идентичност придава централен обем на приземния етаж, натоварен с много функции


Външният ремонт на къщата включва подобряване на енергийната ефективност с добавяне на капандури и оптимизиране размера на прозорците на хола за максимално възприемане на двора, сливащ се с гората.

В интериора по проект на българското студио Atelier M+ има значителна функционална оптимизация на двете основни нива на къщата, разпределени в ясна схема - на приземния етаж са разположени просторна всекидневна с кухня, кабинет, стая за гости и санитарен възел. Вторият етаж съдържа главна спалня, просторна детска стая със зони за игра и сън, занималня и бани. В подземното ниво има технически и сервизни помещения, а в случая и музикално студио.

Идентичността на вътрешната архитектура на къщата е във формирането на централен мебелен обем на приземния етаж, който е натоварен с много функции и спомага за освобождаването на големи просторни площи от всички страни и оформянето на дневна, много по-голяма от съществуващата. Всяка страна на така образуваното „сърце на къщата“ съответства функционално на различна зона.

Дневната е просторна и разделена на две части. Библиотеката съответства на зоната за пиано и уединена зона за четене. Дълбоките кухненски шкафове осигуряват вътрешни зони за съхранение на ежедневни нужди като кафемашина и други, които в същото време са лесно достъпни през прибиращи се мебелни врати. Този тип функционални решения помагат на обитателите да водят комфортен начин на живот и да се наслаждават на интериор с минималистичен дизайн и спретнато съхранение на вещите си.  

ОЩЕ НОВИНИ

Арх. Йорданка Кандулкова: Успешно се е справил бизнесът с реконструкцията и реставрацията на Халите

Арх. Йорданка Кандулкова: Успешно се е справил бизнесът с реконструкцията и реставрацията на Халите

За официалното откриване на емблематичната столична сграда е поканен внукът на предприемача, поръчал металната конструкция на покрития пазар, изработена в леярните на инж. Густав Айфел в Париж

Представят концепцията за позиционирането на Халите и като сцена за култура, изкуство и наука

Представят концепцията за позиционирането на Халите и като сцена за култура, изкуство и наука

Емблематичната сграда ще отвори за посетители на 23 май след мащабната реконструкция, реставрация и ремонт от "Кауфланд България"

Cushman & Wakefield Forton: Офис пазарът в началото на годината - умерена активност, оптимизация на площи и растящи наеми

Cushman & Wakefield Forton: Офис пазарът в началото на годината - умерена активност, оптимизация на площи и растящи наеми

С 10-15% намалява броят на сключените сделки в сравнение със същите периоди през последните две години, достигайки обем от едва 37 200 кв. м

В Банско откриха атрактивен Музей на планината

В Банско откриха атрактивен Музей на планината

Голям макет на Пирин се намира под стъклен под, а интерактивни преживявания предлагат виртуална разходка в историята, географията и изкуството

Креативна и цветна е промяната в обновеното детско отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч

Креативна и цветна е промяната в обновеното детско отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч

Ремонтът е извършен по проект „Светулка“ на фондация „За доброто“ с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и на дарители – частни и корпоративни